fbpx

Frakobling af gas

Hvis du skifter fra gasfyr til en varmepumpe, skal dit hus kobles af gasnettet. Det er et sikkerhedsmæssigt hensyn for at undgå, at der er “levende” gasstik i jorden ved huse som ikke forbruger gas. Af denne grund er du forpligtet til at informere din gasdistributør om, at du skifter varmekilde.

Det er Evida der er står for frakoblingen af din gasledning, så det er dem du skal kontakte for at få lukket få gassen.

Skal gassen være frakoblet inden Amalo installerer?

Hvorvidt gassen skal være frakoblet, inden vi installerer kommer an på én ting: Skal udedelen af din varmepumpeløsning stå det samme sted som din gasmåler?

Hvis svaret er nej, kan du vente med at frakoble gassen til vi har installeret (dog er det en god idé at melde skiftet til Evida før vi installerer).

Er svaret ja, kræver det en smule mere planlægning, så du ikke står uden varmekilde i alt for mange dage. Når du har accepteret tilbuddet fra Amalo, skal du derfor gøre følgende:

  1. Kontakte Evida for at finde en dato for frakoblingen – minimum 6 uger ude i fremtiden. Datoen skal ligge på en mandag, tirsdag eller onsdag, så vi har to sammenhængende installationsdatge efterfølgende.
  2. Når du har fået datoen bekræftet, kontakter du os. Så booker vi installatører ind dagen efter frakoblingen af gassen.

På denne måde sikrer vi, at du kun skal undvære varmen en enkelt dag.

Et eksempel på en gasmåler, der skal fjernes forinden, hvis varmepumpen skal stå det samme sted.

Hvad koster det at få gassen frakoblet?

Prisen på at få frakoblet gassen varierer alt efter, hvor i landet du bor. I skrivende stund taler vi en udgift mellem 7.017-8.200 kr. (inkl. moms). Du kan tjekke din specifikke pris på frakoblingen her.

Jeg vil beholde mit gaskomfur

Har du et gaskomfur i dag – og har du tænkt dig at beholde det, efter du skifter til en varmepumpe – skal du ikke frakoble gassen.

Kontakt i stedet din gasudbyder for at nedjustere dit forventede forbrug, så du ikke får store aconto-regninger på gas.