Se dit tilbud på Min Amalo

Kalk – ikke et problem for elvandvarmeren

Læs hvorfor du ikke behøver at være bekymret for tilkalkning af Amalo Smart – tværtimod

Kalkindholdet i dit vand skænker du måske ikke mange tanker – udover når fliserne i badeværelset skal rengøres. For nogle kan det dog være en bekymring, når der skal vælges en ny brugsvandsløsning. Derfor får vi også af og til henvendelser fra interesserede husejere med spørgsmål om, hvordan elvandvarmeren præsterer ift. tilkalkning.

Vi vil derfor gennemgå alle grundene til, hvorfor dette ikke er en bekymring med elvandvarmeren.

Lav temperatur mindsker kalk

En af hovedårsagerne til, at kalk ikke ophobes i Amalo Smart er, at vandet kører gennem med en væsentlig lavere temperatur ift. en varmtvandsbeholder. Varmtvandsbeholderen skal have en temperatur over 50 C° for at undgå legionellabakterier, men realiteten er at mange varmtvandsbeholdere holder brugsvandet varmt ved en noget højere temperatur. Hvis temperaturen kommer over 55 C° forøges kalkmængden i varmtvandsbeholderen. Mange varmtvandsbeholdere har desuden et ugentligt bakteriedræbende program, der midlertidigt øger temperaturen til +65 C°, hvilket også forøger tilkalkning.

Fordi der ikke kan samles legionellabakterier i Amalo Smart, behøver vandet ikke opvarmes til de samme temperaturer – de fleste af vores kunder varmer kun vandet op mellem 44-48 C°. Det betyder en markant lavere kalkudskillelse i Amalo Smart ift. varmtvandsbeholderen.

6 år uden det mindste tegn på tilkalkning

Stik imod manges intuition er der derfor mindre kalkdannelse i en Amalo Smart end i en varmtvandsbeholder – det er også Bjarne Olsens erfaring. Han har brugt Amalo Smart som brugsvandsløsning i hans helårsbolig i Svendborg i ca. 6 år. Boligen er delt op i tre lejligheder, så Amalo Smart har i denne periode dagligt leveret varmt vand til 4-5 personer. På trods af et betragteligt brugsvandsbehov har Bjarne ingen problemer med tilkalkning:

“Vi har en hårdhedsgrad på 20 i Svendborg, så det er i den hårde ende. Men der er ingen tegn på tilkalkning. Vi har haft varmt, stabilt og meget billigt vand i alle 6 år”

Svendborg er et godt eksempel, fordi området enten har lige så hårdt eller hårdere vand som størstedelen af Danmark.

Vand_hårdhed

Endnu ikke en eneste tilkalkning

Selvom du bor I et område med hårdere vand end Svendborg, har du stadig ikke noget at være urolig over. Henrik Petersen, indehaver af Elvandvarmer.dk der leverer vandvarmere til Amalo Smart, har endnu tilgode at modtage én eneste reklamation vedrørende tilkalkning:

“Hos Elvandvarmer.dk har vi solgt disse vandvarmere i hele Danmark siden 2014 og vi har til dato ikke haft en eneste kunde med kalkproblemer. Den lavere temperatur mindsker kalken, men materialet hjælper også. Varmelegemet i elvandvarmeren er lavet af et kompositmateriale, hvor kalken ikke binder sig på samme måde som i en stålbeholder”.

Skulle der mod forventning være ekstraordinære problemer med kalk i dit hus, så vil du stadig være bedre stillet med Amalo Smart. Vi skifter nemlig et evt. tilkalket varmelegeme i Amalo Smart for ca. 3.500 kr.

Det kan lyde af meget, men hvis du har ekstraordinært hårdt vand tilkalker din varmtvandsbeholdere endnu hurtigere. Det betyder hyppigere serviceeftersyn ift. udskiftning af anoden og afkalkning af varmespiralen. Hvis varmespiralen kalker til i en varmtvandsbeholder bliver det et problem at få brugsvandet rigtigt varmt.

Konklusionen er derfor, at kalk ikke bør være en bekymring når du skal vælge mellem en Amalo Smart og en varmtvandsbeholder – tværtimod.

Se hvor mange penge du kan spare med Amalos varmepumpeløsning - start med at indtaste din adresse nednefor og svar på 7 simple spørgsmål.