Se dit tilbud på Min Amalo

Ja, du kan sagtens kombinere en varmepumpe med solceller, men for de fleste vil det ikke være rentabelt.

I takt med at flere og flere tænker klima og miljø ind i hverdagen og boligen – herunder også opvarmning af boligen – er det blevet mere og mere populært at udskifte gamle gas- eller oliefyr med en luft til vand-varmepumpe

Varmepumpen er en meget energieffektiv opvarmningsform. Generelt kan en god og effektiv luft til vand-varmepumpe producere 4 kW varme for hver kW el, der forbruges, og det er fristende at tro, at en kombination af solceller og varmepumpe er en endnu grønnere løsning, end varmepumpen i sig selv. 

Selvom solenergi er vedvarende og bæredygtig, er det dog sjældent en økonomisk rentabel løsning at installere solceller for på den måde at levere strøm til varmepumpen. 

Amalo anbefaler i stedet, at du køber din strøm fra grønne producenter, som du kan vælge gennem en elaftale.

 

Du kan ikke udnytte solenergien optimalt

Solceller kan være en fornuftig investering for nogle husejere, og for andre kan det ikke betale sig rent økonomisk. Når det kommer til at dække elforbruget fra en luft til vand-varmepumpe, er solcellerne for de færreste en rentabel løsning til at producere den ekstra el, der skal bruges på en varmepumpe kontra for eksempel et gasfyr. 

Det skyldes især, at du ikke kan få nettoafregnet din strømproduktion – det vil sige, at du ikke på rentabel vis kan udnytte den overproduktion af strøm, du typisk vil have i sommerhalvåret, hvor vi har mange solskinstimer, og du kan ikke gemme strømmen til vintermånederne, hvor vi ikke ser solen i samme omfang.

Samtidig bruger en varmepumpe selvfølgelig også mere strøm om vinteren, når temperaturerne falder – og det er netop her, solcellerne ikke kan levere den strøm, der er brug for.

 

Få professionel vejledning om solceller og varmepumpe

Hvis du overvejer at få solceller til at dække en del af det elforbrug, som kommer fra din varmepumpe – eller allerede i dag har solceller og overvejer en varmepumpe – så skal du undersøge grundigt, om det giver mening økonomisk for dig og din husstand. Det er en rigtig god idé at få råd og vejledning fra en professionel installatør eller tekniker.

For Amalo er det vigtigste at rådgive vores kunder til at opnå den mest optimale opvarmningsløsning, der økonomisk set er den bedste forretning. Desværre ser vi sjældent, at varmepumpen og solcellerne går hånd i hånd, når det handler om at finde den rigtige løsning rent økonomisk.

Hvis du er på jagt efter en effektiv luft til vand-varmepumpe, er du til gengæld meget velkommen til at kontakte os. Alternativt kan du udfylde formularen herunder og få et tilbud på installation af varmepumpe inden for 24 timer.

 

Se dit tilbud her:

Er solceller økonomisk rentabel som leverandør af el til varmepumpe?
For de fleste vil det ikke være økonomisk rentabelt for varmepumpekunder at anskaffe sig solceller til at dække elforbruget fra pumpen. Det skyldes primært, at solcellerne producerer mest strøm om sommeren, hvor varmepumpen ikke har brug for elektricitet, fordi der ikke skal varmes nær så meget op som i vintermånederne.
Hvordan ved jeg, om solceller er et fornuftigt valg?
Du kan kontakte en professionel installatør og høre nærmere om dine muligheder i forhold til de specifikke forhold på og omkring din bolig.
Hvordan virker solceller?
Solceller udnytter energien fra solen og omdanner den til elektricitet.