Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Tjek om din bolig er egnet til en luft til vand-varmepumpe

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Tjek om din bolig er egnet til en luft til vand-varmepumpe

Er din bolig egnet til en luft til vand-varmepumpe? Læs med, og få svaret her. 

Vil du også gerne have grøn og billig varme de næste mange år? Så kan det være en rigtig god idé – og ikke mindst klog investering – at skifte varmekilde til en luft til vand-varmepumpe.

Det er for mange husejere en investering, der ret hurtigt tjener sig selv hjem igen og derefter sikrer en stabil og lav varmeregning. En investering, der endda er rigtig god for klimaet. 

Er du på jagt efter en varmepumpe, men er du usikker på, om den passer til din bolig og din husstand? Det kan du blive klogere på her, hvor vi har samlet en lille tjekliste, der kan give dig en idé om, hvor vidt en luft til vand-varmepumpe er den rette løsning.

Har du oliefyr eller gasfyr?

Hvis du i dag opvarmer dit hus ved hjælp af et fyr, der kører på fossile brændsler som olie eller gas, kan du med stor sikkerhed give din pengepung en tiltrængt puster – og klimaet en tiltrængt hånd. 

Ved at udskifte fyret med en luft til vand-varmepumpe kan du sænke dine varmeudgifter betragteligt – i nogle tilfælde med mere end 50 procent. Samtidig bidrager du til at sænke CO2-udslippet til gavn for vores alle sammens klima og miljø.

Er dit hus nogenlunde tæt?

Som det gør sig gældende for alle typer af varmekilder, giver en luft til vand-varmepumpe dig den mest optimale varme set i forhold til strømforbruget, hvis huset er nogenlunde tæt og isoleret. Jo bedre husets stand og isolering er, jo billigere er driften af varmepumpen, fordi varmen således ikke lige så nemt "fiser ud" af døre og vinduer.

Har du radiatorer eller gulvvarme?

En varmepumpe virker ved, at den udvinder energi fra luften udenfor, som varmes op og sendes ind i huset via varmeførende rør. Huset skal derfor – ikke så overraskende – have nogle varmeafgivere installeret for at kunne fordele varmen i hele huset. Det er typisk radiatorer eller gulvvarme (eller en blanding). 

Det er derfor nemmest (og klart billigst) at skifte til en luft til vand-varmepumpe, hvis huset allerede i dag har et såkaldt vandbåret varmesystem. Det kan være nødvendigt at udskifte en gammel radiator til en ny – eller større – for at udnytte varmepumpens varmeproduktion mest effektivt.

Er der plads til varmepumpen?

En varmepumpe optager ikke vildt meget plads. Men der skal selvfølgelig være plads til varmepumpen, før det giver mening at overveje denne varmekilde. 

Varmepumpen består af en udedel og en indedel. Indedelen kan placeres i en kælder, bryggers eller fyrrum (fx der hvor gas- eller oliefyret tidligere har stået). Udedelen monteres typisk i nærheden af indedelen op ad husmuren. Hvis man kan placere udedelen i nærheden af husmuren, undgår man at skulle nedgrave varmerør. 

Er du nysgerrig på, hvad en luft til vand-varmepumpe vil koste i dit tilfælde? Få et tilbud sendt på mail inden for 24 timer og se, hvor meget du kan spare ved at skifte. Indtast adressen i formularen øverst på siden her for at komme i gang:

Ved at udskifte fyret med en luft til vand-varmepumpe kan du sænke dine varmeudgifter betragteligt – i nogle tilfælde med mere end 50 procent. Samtidig bidrager du til at sænke CO2-udslippet til gavn for vores alle sammens klima og miljø.
 
Jo bedre husets stand og isolering er, jo billigere er driften af varmepumpen, fordi varmen således ikke lige så nemt "fiser ud" af døre og vinduer.
 
Det er nemmest (og klart billigst) at skifte til en luft til vand-varmepumpe, hvis huset allerede i dag har et såkaldt vandbåret varmesystem.