baggrundsbillede

Amalo & Visma LogBuy

5 stjerner på Trustpilot
Customer Avatars +1.500 glade kunder
Få et uforpligtende tilbud

Ekstra besparelse

Spar med Visma Logbuy

Køber du en varmepumpe fra Amalo igennem vores partnerskab med Visma Logbuy, får du 2500 kr. i kontant rabat på dit varmepumpe-tilbud. Så udover de store besparelser på at skifte din nuværende varmekilde, får du altså også en lavere investeringspris med Visma Logbuy.

Visma LogBuy_Logo_Sort

Sådan gør du

1

Indtast din adresse

Amalo dækker hele landet. Så du indtaster blot din bopæl, hvorefter vi giver et hurtigt indblik i, hvad du potentielt kan spare ved at få installeret en luft til vand-varmepumpe.

2

Svar på nogle simple spørgsmål.

Gå yderligere i dybden, og få et skræddersyet tilbud ved at svare på nogle spørgsmål om din situation, din ejendom og dit forbrug. Har vi spørgsmål, kontakter en af vores eksperter dig.

3

Modtag et uforpligtende tilbud

Når alt er på plads, modtager du et uforpligtende tilbud. Accepterer du vores tilbud, vælger du blot en installationsdato, hvorefter vi kommer forbi og installerer din nye varmepumpe.

DEN BILLIGSTE LØSNING

Hvor meget kan jeg spare med en varmepumpe?

Det afhænger af dit nuværende fyr og dit energiforbrug.

Har du et gammelt oliefyr, så kan besparelsen være helt op mod 70 % af det, du i dag betaler for olie.

Har du et gasfyr, er der som regel også gode penge at spare, da en varmepumpe er mere effektiv, og du ovenikøbet også får en stor rabat fra staten på dit nuværende elforbrug. Så har du f.eks. en udespa, swimmingpool, elbil eller andet, der bruger meget strøm, kan der virkelig være mange penge at spare bare på den lavere afgift på el.

væghængt-amalo-smart
Rasmus + VP

DET MILJØRIGTIGE VALG

Hvad koster en varmepumpe?

Det kan du finde ud af på få minutter med vores unikke tilbudsgiver. Du indtaster blot din adresse, og ud fra offentligt tilgængelige oplysninger om din husstørrelse, alder, osv., kan vi på sekunder give dig en cirkapris.

Hvis du vil have en helt fast pris, skal du blot svare på nogle efterfølgende spørgsmål, og så giver vi dig et tilbud, du kan vælge at benytte eller tænke videre over.

Spørgsmål & Svar

Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på de spørgsmål, vi får mest.

okonomi

Økonomi

Har du spørgsmål til økonomien i varmepumpen, er det her, du finder svaret

Hvad koster en luft til vand-varmepumpe?
Prisen på en varmepumpe varierer fra hus til hus. For ikke at give dig falske forventninger, har vi gjort det så nemt som muligt at få en håndfast pris.

Det skal siges, at den hurtigste måde at finde din pris på, er ved at gå igennem vores tilbudsgenerator på forsiden. Her kan du placere alle de elementer i installationen, som vi skal have vished om for at kunne give dig et tilbud.
Kan jeg få finansieret min varmepumpeløsning?
Ja, Amalo har en række finansieringspartnere, så der er noget til ethvert lånebehov.
Kan jeg få håndværkerfradrag?
Det er ikke længere muligt at benytte håndværker fradraget pr. 1 april 2022
teknik

Teknik

Få svar på alle dine tekniske spørgsmål om skiftet til en varmepumpeløsning

Hvilken løsning skal du vælge?
Det helt store spørgsmål er naturligvis, om du skal vælge jordvarme, luft til vand eller luft til luft som opvarmningsform. Spørger du os, er svaret forholdsvis enkelt.

Luft til luft-varmepumpen er dømt ude som opvarmningskilde til helårsboliger, så den er ikke i spil. Kampen står derfor mellem jordvarmepumpen og luft til vand-varmepumpen.

Men hvor førstnævnte er omkostningstung i installation, er sidstnævnte langt billigere. Samtidig slipper du for at grave hele haven op, hvis du vælger en luft til vand-varmepumpe, og den ekstra effektivitet, du får fra jordvarmepumpen, står slet ikke mål med den merpris, du skal betale.

Så kort og godt: Vi synes, du skal vælge en luft til vand-varmepumpe! Psst... Vil du have et overblik over, hvordan de respektive varmepumper rent teknisk fungerer, kan vi anbefale dig at læse denne artikel.
Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et anlæg, der udnytter varmen i enten luften eller jorden til at opvarme en bygning og indimellem også dets brugsvand. Selvom alle varmepumper bruger el, er det ofte en langt mere miljøvenlig løsning end andre opvarmningsformer, og samtidig er varmepumpen som regel billigere i drift. Sammenlignet med en el-radiator bruger en varmepumpe eksempelvis kun ca. en fjerdedel elektricitet til at opvarme en bygning.

I princippet kan varmepumper anvendes i alle typer bygninger. Det kræver dog, at bygningen er velisoleret og har radiatorer nok eller tilstrækkelig gulvvarme til at dække varmebehovet. Er det ikke aktuelt, vil det ikke være muligt at udnytte varmepumpen optimalt; den skal yde mere, end den er beregnet til, og det kan både medføre et højere elforbrug samt forkorte varmepumpens levetid.

Tre typer af varmepumper
Grundlæggende findes der tre forskellige typer af varmepumper – nemlig:

Jordvarme
Luft til vand
Luft til luft
Inden vi undersøger, hvilken løsning der passer bedst til din bolig, tager vi et kig på de respektive varmepumper og forklarer, hvordan de virker.

Jordvarmepumpe
En jordvarmepumpe udnytter den varme, der er tilgængelig i jordens øverste lag. Her graves en lang væskefyldt slange ca. 1 meter ned i jorden, og denne varmes op af den energi, solen giver jorden, hvorefter væsken leder varmen ind til varmepumpeanlægget, der er installeret i boligen – typisk i bryggerset. I anlægget trækkes varmen ud og føres videre til boligens radiatorer eller gulvvarmesystem samt til varmtvandsbeholderen.

Jordvarme er en vedvarende og miljørigtig ressource, hvor du får helt op til 4-5 kilowatt varme for hver 1 kilowatt elektricitet, der anvendes.

Som du nok kan forstå, er jordvarme en bæredygtig og fornuftig varmekilde, som langt de fleste boligejere kunne drage nytte af. Løsningen har bare den ulempe, at der er store omkostninger forbundet med etableringen, ligesom det kræver en forholdsvis stor have, der ikke er beplantet med træer og/eller belægning i form af terrasser og bede – ca. 3-4 m2 pr. m2 boligareal.

Luft til vand
En luft til vand-varmepumpe har ikke slanger i jorden, som en jordvarmepumpe, men den består stadig af to dele; en udedel og en indedel.

Udedelen er et anlæg med en ventilator, der placeres uden for huset. Her trækkes luften ind i en varmeveksler, der overfører varmen til et kølemiddel, som efterfølgende ledes ind til indedelen. Her sendes varmen videre til dine radiatorer og/eller dit gulvvarmesystem samt til brugsvandet, hvis du har valgt en løsning med en varmtvandsbeholder.

Selvom luft til vand-varmepumpen er en smule mindre effektiv end jordvarmepumpen, så er den langt billigere i installation, og du får derfor to store fordele med denne løsning; en relativt lav engangsydelse samt en yderst effektiv varmepumpe.

Luft til luft
Modsat både jordvarmeanlægget og luft til vand-varmepumpen er en luft til luft-varmepumpe ikke en opvarmningsform, der kan stå alene. I hvert fald ikke på helårsboliger. Det er i stedet en varmekilde, der skal ses som ”ekstra” opvarmning eller som alternativ til eksempelvis elvarme, fyr eller brændeovn i et fritidshus.

En luft til luft-varmepumpe kan bedst beskrives som et omvendt airconditionanlæg. Udedelen monteres uden på huset, hvor den udvinder energi ved hjælp af strøm, som omdannes til varme og sendes direkte ind i det rum, hvor indedelen er placeret. Det er således ikke en løsning, der kan opvarme vand, og er dette den eneste opvarmningsform i en bygning, er det derfor også nødvendigt at installere en vandvarmer.

Hvad er en luft til vand-varmepumpe?
En luft til vand-varmepumpe består af en udedel og en indedel. Udenfor trækkes luften ind i en varmeveksler, der overfører varmen til et kølemiddel, som efterfølgende ledes ind til indedelen. Her sendes varmen videre til dine radiatorer og/eller dit gulvvarmesystem samt til brugsvandet, hvis du har valgt en løsning med en varmtvandsbeholder.
installation

Installation

Alt det praktiske vedrørende varmepumpeinstallationen kan du finde her

Er Amalo VE-godkendt?

Ja, Amalo er VE-godkendt, og du kan derfor roligt lade os om at installere din luft til vand-varmepumpe.

Kan jeg stille varmepumpen i min carport?
Der er som sådan ikke nogen begrænsninger for, hvor du stiller varmepumpen, men det kan give en dårlig drift at stille den under en overdækning.
Hvad skal jeg forberede inden installationen?

For at du får den bedst mulige installation, har Amalo et par punkter, som vi gerne vil have, at du har forberedt inden din installationsdato:
1 . Vær hjemme under installationen 
2. Ryd installationsområdet
3. Lav en plan overflade til varmepumpen udenfor
4. Overvej afledning af kondensvand
5. Opret Panasonic Smart Cloud-bruger
6. Evt. frakobling af gas

Det miljørigtige valg

Hvorfor vælge en varmepumpe?

Der er flere gode grunde til at vælge en varmepumpe. Her er nogle af fordelene ved at vælge en varmepumpe i stedet for et olie- eller gasfyr.

Billig varme til dit hus ikon

Billig varme til dit hus

Med en SCOP-faktor op til 5 får du en af markedets absolut mest energieffektive løsninger til dit hus.
Samme stabile ydelse i frostvejr ikon

Samme stabile ydelse i frostvejr

Vores 5 kW varmepumpe leverer også 5 kW i minusgrader – det er unikt og giver dig et stabilt varmesystem.
Automatisk varmestyring ikon

Automatisk varmestyring

Når udetemperaturen skifter, justerer varmepumpen selv effekten og giver optimalt indeklima og lavest forbrug.
Miljørigtig opvarmningsform ikon

Miljørigtig opvarmningsform

Med en luft til vand-varmepumpe genbruger du varmen i udeluften til at opvarme din bolig og dit brugsvand.
Kan installeres hurtigt ikon

Kan installeres hurtigt

Du behøver ikke vente på energitilskuddet, og samlet set får du en billigere løsning ved ikke at vente.
Besparelser på op til 70 % ikon

Besparelser på op til 70 %

På et gammelt oliefyr kan besparelsen være helt op til 70 %. Har du et gasfyr, er der også penge at hente.