Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et varmeanlæg, der opvarmer din bolig ved hjælp af energien i luften eller jorden

De mest kendte varmepumper er luft til vand-, luft til luft- og jordvarmepumper. Hvorvidt du skal have det ene eller det andet, afhænger blandt andet af, om den skal erstatte en eksisterende varmekilde - såsom olie-, gas- og træpillefyr samt elopvarmning - der laver varmt vand i et radiator- eller gulvvarmesystem. Der skal du bruge en luft til vand-varmepumpe eller jordvarme.

Samtidig afhænger det af, hvor meget plads du har inden- og udendørs, hvor der specielt indendørs er meget plads at spare med vores Amalo Smart-løsning.

Vi har samlet væsentlige forskelle i denne tabel:

 Luft til vandLuft til luftJordvarme
Radiator/gulvvarme 
Udedel 
Stor indedel* 

*Med Amalo Smart kan du gemme indedelen væk i et bryggersskab

Hos Amalo laver vi udelukkende luft til vand-varmepumpeinstallationer - læs med nedenfor for at forstå hvorfor.

Luft til vand-varmepumpe - den bedste balance mellem økonomi og komfort

Der er flere grunde til, at Amalo kun installerer luft til vand-varmepumper. Den altoverskyggende grund er, at det er det bedste, mest rentable alternativ til fossile opvarmningskilder.

Langt de fleste danske hjem har et centralvarmesystem (radiator eller gulvvarme), hvilket udelukker luft til luft-varmepumpen (medmindre du ikke længere vil bruge dit centralvarmesystem).

Jordvarme er oftest så dyrt at installere, at besparelsen på varmeregningen ikke kan nå at tjene sig hjem i varmepumpens levetid. Dertil kræver det, at du har et stort ubenyttet udendørsareal til rådighed, hvor jordvarmeslangerne kan graves ned. Alternativt kan de graves ned vertikalt, men det forhøjer installationsprisen endnu mere.

Med luft til vand-varmepumpen får du det bedste fra begge verdener - en rentabel varmeløsning, hvor du beholder komforten fra dit centralvarmesystem. Du kan dermed erstatte dit gamle fyr og samtidig gøre en god forretning.

Klik her, hvis du vil vide mere om, hvordan varmepumpen fungerer