Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Solcelleanlæg til private – hvad skal du overveje, inden du bestiller?

Skrevet d. 21. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Solcelleanlæg til private – hvad skal du overveje, inden du bestiller?

Solcelleanlæg er en investering i fremtiden, og det er en investering, der kan give dig en klimavenlig og billigere varmekilde. Men inden du går i gang med at bestille et solcelleanlæg, er der en række ting, du bør overveje og undersøge.

Her får du overblik, inden du bestiller dit nye solcelleanlæg.

1. Regler og love for solceller i Danmark

Undersøg regler og love for solceller i Danmark. Der kan være lokale regler og restriktioner, der kan påvirke din beslutning om at installere solceller på din ejendom. Derfor er det vigtigt at undersøge reglerne og lovene i din kommune, herunder lokalplaner, servitutter og fredninger, der kan påvirke, om du kan installere solceller eller ej.

Din kommune kan desuden have regler for, hvor på din ejendom du må placere solcellerne.

2. Tagets bæreevne

Et vigtigt punkt at overveje, når du skal installere et solcelleanlæg, er tagets bæreevne. Solceller er ekstra vægt på taget, og derfor er det vigtigt at undersøge, om dit tag kan bære den ekstra vægt fra et solcelleanlæg.

Det kan være en god idé at få en professionel til at undersøge dit tag og vurdere, om det er stærkt nok til at bære solcellerne.

3. Antallet af solskinstimer

Antallet af solskinstimer på lige netop din grund er også et vigtigt parameter at overveje, når du skal installere solceller. Jo flere solskinstimer, desto mere energi kan solcellerne producere.

Det er også vigtigt at overveje, hvilken retning dit tag vender, og om der er skygge på taget i løbet af dagen. Skygge kan påvirke effektiviteten af dit solcelleanlæg og reducere mængden af produceret energi.

4. Hvor mange solceller skal du bruge?

Antallet af solceller, du skal bruge, afhænger af dit strømforbrug og størrelsen af dit solcelleanlæg. Det er vigtigt at vælge det rigtige antal solceller for at dække dit energiforbrug og sikre optimal effektivitet af dit solcelleanlæg.

En gennemsnitlig husstand på fire personer kan klare sig med et solcelleanlæg på 6 kW, mens en enlig person kan nøjes med et mindre solcelleanlæg på 3 eller 4 kW.

Hvordan kan Amalo hjælpe?

Inden du bestiller et solcelleanlæg til private, er det vigtigt at undersøge regler og love for solceller i din kommune, undersøge tagets bæreevne, antallet af solskinstimer, og sørge for, at du vælger det rigtige antal solceller til at dække dit strømforbrug. Hos Amalo er vi klar med rådgivning, og vi kan hjælpe dig med at finde det rigtige solcelleanlæg til dit hjem.

  • Vi kan undersøge dit tag og vurdere dets bæreevne og solskinstimer, så vi kan anbefale den bedste placering og størrelse på dit solcelleanlæg.
  • Vi kan hjælpe med at navigere i regler og love for solceller i din kommune og sikre, at dit solcelleanlæg er installeret i overensstemmelse med de gældende regler.
  • Vi tilbyder en gratis og uforpligtende konsultation, hvor vi kan besvare dine spørgsmål og give dig en idé om, hvad det vil koste at installere et solcelleanlæg på din ejendom.

Hos Amalo kan vi hjælpe dig med at finde det bedste solcelleanlæg til dit hjem og sikre, at det er installeret i overensstemmelse med de gældende regler. Vi mener, at solceller er en god investering i fremtiden, og vi vil gerne hjælpe dig med at tage det første skridt mod en mere bæredygtig og billigere varmekilde. 

Gå til vores prisberegner her, og få et uforpligtende tilbud

Solcelleanlæg består af solpaneler, der omdanner sollys til elektricitet via en proces kaldet fotovoltaisk effekt. Solpanelerne sender elektriciteten til en inverter, der omdanner den til strøm, der kan bruges i dit hjem.
Skygger og forhindringer som træer, skorstene eller bygninger kan påvirke effektiviteten af solcelleanlægget negativt. Skygge kan reducere mængden af sollys, der når panelerne, og påvirke effektiviteten. Det er vigtigt at placere solcelleanlægget på et sted med minimal skygge.
Ja, det er muligt at sælge overskudsstrøm tilbage til elnettet gennem en ordning kaldet nettoafregning. Du kan modtage betaling for den overskydende energi, du genererer og sælger tilbage til elnettet.