Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Overvejer du solcelleanlæg til dit sommerhus?

Skrevet d. 19. juni 2023

af Rasmus Høtoft

Overvejer du solcelleanlæg til dit sommerhus?

Solcelleanlæg er blevet en populær måde at producere egen strøm på. Det sparer på elregningen og giver en grønnere samvittighed. Flere og flere får installeret solceller på huset, så dagligdagens strømforbrug kan holdes grønt. Men hvad med sommerhuset?

Er det en mulighed at installere et solcelleanlæg på et mindre sted, hvor man kun er en del af året? Amalo giver dig svarene og inspiration til, hvorfor det kan være en god idé at overveje et solcelleanlæg til dit sommerhus.

Hvordan fungerer solcelleanlæg til sommerhuse?

Solcelleanlæg til sommerhuse fungerer på samme måde som anlæg til parcelhuse og villaer. Solcellerne omdanner sollys til strøm, som kan bruges til at dække en del af sommerhusets elforbrug. Hvis sommerhuset ikke bruger al strømmen, kan overskuddet sælges tilbage til elnettet.

Er solcelleanlæg til sommerhuse små?

Der er i virkeligheden ikke den store forskel på et solcelleanlæg til et helårshus og et anlæg til sommerhuset. Forskellen ses måske tydeligst i anlæggets størrelse.

I sommerhuset behøver vi typisk ikke helt så meget strøm som derhjemme. Dertil kommer også, at sommerhusets tag måske ikke er så stort, så dét kan også være en begrænsende faktor.

Overvej en solcelleløsning med batteri

Ja, det er muligt at få et solcelleanlæg med batteri til sit sommerhus.

Batteriet kan opbevare den overskydende solenergi, som ikke bruges øjeblikkeligt, og gøre det tilgængeligt senere, når solen ikke skinner. Dette kan øge effektiviteten af solcelleanlægget og give mere uafhængighed fra elnettet.

Hvad er fordelene ved solcelleanlæg til sommerhus?

Solcelleanlæg til sommerhuse har flere fordele. For det første kan det være en god investering, hvis du bruger sommerhuset en god del af året, og du kan opnå en betydelig besparelse på elregningen.

For det andet er det en klimavenlig måde at producere strøm på, da det reducerer behovet for fossile brændstoffer, og endelig kan du sælge overskudsstrøm til elnettet og tjene lidt ekstra på anlægget – også når du ikke er der.

Hvilke faktorer skal man overveje, inden man installerer solcelleanlæg i sommerhuset?

Før du installerer et solcelleanlæg i dit sommerhus, er der flere faktorer, du skal overveje. For det første er det vigtigt at undersøge, om der er nok soltimer til at producere tilstrækkelig strøm. Derudover skal du tage højde for sommerhusets elforbrug, størrelsen på solcelleanlægget og prisen på installationen. Amalo kan hjælpe med at beregne, om det kan betale sig at installere et solcelleanlæg i dit sommerhus.

Solcelleanlæg til sommerhuse er som udgangspunkt en god mulighed for dig, der ønsker at spare penge på elregningen og samtidig bidrage til at reducere CO2-udledningen. Vil du vide, hvad det koster, så prøv vores prisberegner – den er gratis og uforpligtende.

Prisen vil ofte minde om den til et helårshus. Selvfølgelig bliver projektet væsentligt billigere, hvis der er tale om et mindre projekt set i lyset af sommerhusets størrelse og krav til forbrug.
Et solcelleanlæg til sommerhuset kan give en betydelig besparelse på elregningen, bidrage til en grønnere fremtid og skabe mulighed for at sælge overskudsstrøm til elnettet.
Solcelleanlæg til sommerhuse omdanner sollys til strøm, som kan bruges til at dække en del af sommerhusets elforbrug. Overskudsstrøm kan sælges tilbage til elnettet.