Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Installation af varmepumpe: Derfor skal du altid bruge en godkendt VE-installatør

Skrevet d. 14. februar 2023

af Lasse Damgaard

Installation af varmepumpe: Derfor skal du altid bruge en godkendt VE-installatør

Har du besluttet dig for at udskifte det gamle olie- eller gasfyr med en varmepumpe? I så fald er det en god idé at tjekke om den installatør, du vælger, er VE-godkendt. Det sikrer den bedst mulige installation af din nye varmepumpe.

Det kan være, at du så småt er begyndt at overveje, om du skal få sat en luft til vand-varmepumpe op, som kan sikre varme til din bolig samt varmt brugsvand. Det vil spare dig for en god del penge, fordi varmeregningen bliver meget billigere, hvis du er vant til at betale for enten olie eller gas.

Men når du vælger en varmepumpe-installatør, så lyder vores råd: Sørg for at kigge efter VE-mærket. Det betyder nemlig, at installatøren kan sit kram til fingerspidserne, og dermed får du den mest optimale opsætning af din nye varmekilde.

Det er Energistyrelsen, der står bag VE-ordningen, og mærket gives, hvis installatøren besidder en række kompetencer og består en eksamen inden for den teknologi, vedkommende arbejder med. Ud over installation af varmepumper, kan VE-ordningen gives til installation/montering af fx solceller og biomassekedler og -ovne.

Hvem kan stå for installation af min varmepumpe?

Hos Amalo har vi VE-godkendelsen i hus, og du kan derfor roligt vælge os til at installere din nye luft til vand-varmepumpe. Vi er eksperter inden for varmepumper, og vi kan derfor også hjælpe dig med alle de spørgsmål, der måtte dukke op i forbindelse med installationen af varmepumpen.

Vi ser gerne, at du er hjemme under installationen, og derudover er der nogle ting, du kan sørge for at forberede, inden vi møder op og installerer luft til vand-varmepumpen:

  • Klargør installationsområdet, så det er ryddet
  • Sørg for, at der er en plan overflade udenfor til varmepumpens udedel
  • Overvej afledning af kondensvandet
  • Lav en Panasonic Smart Cloud-bruger
  • Sørg for evt. frakobling af gas
 

Hvad er fordelen ved en luft til vand-varmepumpe?

Når du vælger at afskedige gas- eller oliefyret og tilvælger en luft til vand-varmepumpe, vil du stadig have glæde af, at din varmekilde leverer varmt brugsvand til din vandhane og bruseren i badet, som du er vant til.

Derudover er din nye varmekilde en af de mest bæredygtige på markedet, idet den kun bruger strøm for at fungere. Og når strømmen er grøn i Danmark, udleder varmepumpen ikke CO2. Med andre ord sparer du atmosfæren for en masse CO2, som de fossile brændstoffer som olie og gas ville have udledt ved afbrænding.

Desuden er en luft til vand-varmepumpe som nævnt meget mild ved din pengepung, når det kommer til den egentlige varmeregning. Du kan faktisk spare adskillige tusinde kroner på årsbasis, når du varmer boligen op med luft frem for olie eller gas.

LÆS OGSÅ: Varmepumpe eller fjernvarme - hvilken varmekilde er mest grøn?

En VE-godkendt installatør har papir på, at vedkommende kan installere varmepumper med høj kvalitet.
Du kan ofte finde det grønne VE-mærke på virksomhedens hjemmeside. Derudover har Energistyrelsen en liste over VE-godkendte virksomheder på ens.dk
Du får den bedst muligt installation af din nye varmekilde, når du vælger en VE-godkendt installatør.