Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Fordele og ulemper ved varmepumper – hvis du spørger os!

Skrevet d. 26. februar 2023

af Lasse Damgaard

Fordele og ulemper ved varmepumper – hvis du spørger os!

Fordelene ved en luft til vand-varmepumpe er mange – og mange penge værd. Bliv klogere på den grønne og billige opvarmningsform her.

Ikke overraskende mener vi hos Amalo, at fordelene ved en luft til vand-varmepumpe er næsten uendelige. Det ville jo også være mærkeligt andet, når vi lever af at sælge og installere dem ...

Men – det er nu ikke bare noget, vi siger. Det er en kendsgerning, der er bred enighed om. Det skyldes særligt varmepumpens energieffektivitet, som kan give både billig og grøn varme.

Derfor er den største overordnede fordel ved en luft til vand-varmepumpe da også, at den er god for både husholdningsregnskabet OG klimaregnskabet. Det er win-win. 

Går vi et spadestik dybere, står det hurtigt klart, hvorfor luft til vand-varmepumpen er blevet så populær, som den er, blandt danske husejere de senere år. Vi løber her igennem de største fordele.

Energieffektiv varme

Som hovedregel får du fire dele varme for hver del el, varmepumpen forbruger. Der er dermed tale om en meget energieffektiv varmekilde. 

En sikker investering

En luft til vand-varmepumpe er en af de energiforbedringer, der giver allermest mening, hvis man kigger på afkastet af investeringen. Tilbagebetalingstiden er ofte kort, så efter få år er investeringen tjent hjem, og derfra er der tale om årlige besparelser. 

Et grønt og bæredygtigt valg

En luft til vand-varmepumpe er det bæredygtige valg, særligt hvis du i dag bruger olie eller gas til opvarmning. Varmepumpen kører udelukkende på strøm, som i Danmark for en stor dels vedkommende stammer fra vedvarende energi som vind og sol. I fremtiden vil en endnu større del af elforbruget være grønt. 

Meget lidt vedligeholdelse

En luft til vand-varmepumpe passer 99,9 procent af tiden sig selv. Der er lovkrav om ét årligt serviceeftersyn. Men derudover er der tale om en stort set vedligeholdelsesfri opvarmningsform – særligt sammenlignet med olie- eller gasfyr. Eller træpillefyr for den sags skyld.

Nem og billig installation

En luft til vand-varmepumpe kan tilkobles dit eksisterende varmesystem som varmerør, radiatorer og gulvvarme. Det gør installationen forholdsvis nem og billig sammenlignet med andre varmeinstallationer.

Tilskud fra staten

Staten tilskynder boligejere at skifte til bæredygtige og grønne opvarmningsformer – herunder luft til vand-varmepumper. Derfor kan man få tilskud til anskaffelse og installation af varmepumper.

Lyder det interessant? Få uforpligtende tilbud fra Amalo

Indtast din adresse og enkelte oplysninger om din bolig øverst på siden, så sender vi et skræddersyet tilbud på en varmepumpe til dig inden for et døgn. Et tilbud der endda viser den månedlige besparelse på varmeregningen også.

Som hovedregel får du 4 dele varme for hver del el, varmepumpen forbruger. Der er dermed tale om en meget energieffektiv varmekilde. 
Den største overordnede fordel ved en luft til vand-varmepumpe er, at den er god for både husholdningsregnskabet OG klimaregnskabet. Det er win-win. 
Staten tilskynder boligejere at skifte til bæredygtige og grønne opvarmningsformer – herunder luft til vand-varmepumper. Derfor kan man få tilskud til anskaffelse og installation af varmepumper.