Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Få overblik over dit forbrug med en luft til vand-varmepumpe

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Få overblik over dit forbrug med en luft til vand-varmepumpe

Det er altid en god idé at følge med i ens varmeforbrug. Det er super let med en luft til vand-varmepumpe.

Ved du, hvor stort dit varmeforbrug er om måneden eller året? Nogle gør, men de fleste gør nok ikke. De færreste danske boligejere følger slavisk med i, hvordan varmeforbruget er.

Men det kan være en rigtig god idé, da det kan vise, om man bruger mere eller mindre varme i forhold til foregående år. Det kan også vise, om man bruger mere eller mindre varme i forhold til andre og sammenlignelige husstande. 

Endelig kan et overblik over varmeforbruget fortælle dig, om det er tid til at skifte opvarmningsform.

Få overblik over dit varmeforbrug, og spar penge

Uanset hvilken opvarmningsform der varmer boligen op hjemme hos dig, kan du med fordel notere forbruget ned jævnligt – gerne en gang om måneden.

Man kan også altid tage kontakt til sit varmeselskab og blive klogere på, hvad et normalt forbrug ligger på i forhold til sammenlignelige boliger og/eller husstande. Det kan være en fordel, hvis man lige er flyttet ind og dermed ikke har forudgående års varmeforbrug at sammenligne tallene med.

Man kan også flere steder på nettet finde eksempler på "normale" varmeforbrug for typiske familier eller husstande.

Uanset om man i dag anvender gasfyr, oliefyr, fjernvarme eller noget helt fjerde, vil varmekilden miste dens effekt i takt med, at den bliver ældre. Det sker løbende, og kan være ret svært at følge med i eller holde tæt øje med. Et stigende varmeforbrug hen over årene kan være "normale udsving" – men det kan altså også sagtens være, fordi din varmekilde er blevet dårligere og dårligere til at give dig den tilstrækkelige varme.

Det er altså værd at have med i baghovedet, om oliefyret derhjemme er klar til at blive skiftet ud.

Luft til vand-varmepumper giver dig overblik over forbrug

En luft til vand-varmepumpe kan give dig et nemt og overskueligt overblik over dit varmeforbrug. På luft til vand-varmepumper sidder der en såkaldt bimåler, der registrerer det løbende forbrug. Forbruget bliver aflæst i kWh.

Hos Amalo tilbyder vi serviceabonnementer, der gør, at vi løbende følger med i, om din varmepumpe kører driftsmæssigt, som den skal, og dermed producerer den mængde varme, der er behov for, uden at elforbruget løber løbsk.  

Indhent lynhurtigt et tilbud på en luft til vand-varmepumpe

Indtast adresse og besvar syv simple spørgsmål i vores tilbudsberegner øverst på siden, så sender vi et skræddersyet tilbud på en varmepumpe til dig inden for et døgn.

Uanset om man i dag anvender gasfyr, oliefyr, fjernvarme eller noget helt fjerde, vil varmekilden miste dens effekt i takt med, at den bliver ældre. Det sker løbende og kan være ret svært at følge med i eller holde tæt øje med.
 
En luft til vand-varmepumpe kan give dig et nemt og overskueligt overblik over dit varmeforbrug. På luft til vand-varmepumper sidder der en såkaldt bimåler, der registrerer det løbende forbrug. Forbruget bliver aflæst i kWh.
 
Uanset hvilken opvarmningsform der varmer boligen op hjemme hos dig, kan du med fordel notere forbruget ned jævnligt – gerne en gang om måneden. Så kan du følge med i, om der sker ændringer, som kræver en ny varmekilde.