Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Hvorfor stiger gasprisen? Hvad kan du gøre for at få billig varme?

Skrevet d. 12. september 2022

af Lasse Damgaard

Hvorfor stiger gasprisen? Hvad kan du gøre for at få billig varme?

Det er efterhånden en del af det daglige nyhedsbillede, at vi hører om stigende gaspriser. Men hvorfor stiger gasprisen? Og hvad kan du gøre for at sikre, at din varmeregning ikke løber løbsk? 

Stigende fødevarepriser, stigende benzinpriser og stigende gaspriser. Det er nok ved at være tydeligt for enhver, at det er blevet dyrere at leve. Inflation er et ord, der bliver sagt i flæng i flere medier, og når vi står midt i det uvisse om fremtiden, kan det skabe uro på den økonomiske hjemmebane.

Men hvorfor stiger priserne på eksempelvis fødevarer og benzin? Og hvorfor stiger gasprisen? Hos Amalo har vi taget et kig på årsagen til de øgede priser. Og er du en af dem, der er ramt af en dyrere varmeregning, fordi du har et gas- eller oliefyr, kan du læse med her for at se, hvilke alternativer du kan tage i brug for at spare penge.

Hvorfor stiger gasprisen?

Der er flere aspekter, vi kan kigge på, for at forstå baggrunden for, hvorfor mange af de ting, vi betaler for i vores dagligdag, bliver dyrere.

Når det kommer til gassen, er en af årsagerne den aktuelle krig, som Rusland fører i Ukraine. Det medfører nemlig usikkerhed på energimarkedet, og det er det, der påvirker priserne. Rusland leverer gas til flere europæiske lande, og den russiske leverandør Gazprom har allerede lukket for gassen til enkelte af dem.

Kolde vintre og varme somre

Derudover er gasbeholdningen i Europa lavere, end den normalt er. Det skyldes vejret og klimaet. Vinteren og foråret forrige år har været mere kolde generelt i de europæiske lande, end de plejer. Og omvendt har sommeren været meget varm i det sydlige Europa, så her er der brugt godt med gas til at lave strøm til nedkøling.

Priserne bliver påvirket af, at efterspørgslen har været så stor. Derudover medvirker den politiske uro, der ses i øjeblikket, også til nogle meget svingende og opadgående priser. 

Bliver du ved med at have råd til varmeregningen?

I øjeblikket hvor usikkerheden er så stor på gasmarkedet, kan det som forbruger være svært at overskue de kommende varmeregninger. For hvor meget vil prisen på gas egentlig stige? Og hvornår stopper den med at stige?

Derudover er flere måske allerede presset økonomisk over de øvrige stigende priser på mad og benzin. Det kan være stramt at finde ekstra penge til den dyrere og dyrere gas, når de ekstra kroner og øre allerede er blevet spist af øvrige udgifter. 

Men der er en løsning: Skift til varmepumpe, og få overblikket over din varmeregning tilbage. Og ikke mindst luft i din økonomi.

Undgå usikre priser ved at skifte varmekilde

Hos Amalo oplever vi aktuelt en stor efterspørgsel på varmepumper blandt danske husejere. Og det forstår vi godt. Ved at udskifte gas- eller oliefyret med en varmepumpe er der nemlig penge at spare på sigt.

Her på vores hjemmeside kan du finde et værktøj, hvor du på få minutter får svar på, hvor mange penge du kan spare ved at vælge en varmepumpe frem for din nuværende varmekilde.

Med en varmepumpe som opvarmning i dit hjem kan du se frem til en varmeregning, der ikke tager fusen på dig. Ja – elprisen stiger også i øjeblikket, men ikke i samme grad og hastighed som prisen på gas gør. I efteråret 2021 (før Rusland invaderede Ukraine) var elpriserne tredoblet det seneste år, mens gaspriserne var seksdoblet. Det må siges at være en forskel, der er til at mærke.

Flere fordele ved en varmepumpe

Foruden den mere jævne varmeregning, du kan se frem til ved at vælge en varmepumpe, kan du også få glæde af den grønne varmekildes andre fordele. Den er nemlig – som benævnelsen "grøn varmekilde" angiver – langt mere klimavenlig, end hvis du varmer dit hjem op ved brug af gas eller olie.

Gas og olie er klimamæssigt blandt de tunge drenge i klassen. Gas og olie er fossile brændstoffer, der udleder store mængder CO2, når de brændes af. Med en varmepumpe slipper du for den dårlige samvittighed, og du er med til at tage et bæredygtigt skridt.

Det er alligevel den vej, vi alle skal, hvis vi skal følge vores nuværende regerings retningslinjer, så hvorfor ikke springe med på vognen, nu hvor der er så meget usikkerhed bundet op på opvarmning med gas?

Opnå gratis afkobling af gasledningen, hvis du er hurtig

Derudover har du en økonomisk gulerod i sigte, hvis du vælger at sige farvel til gasfyret og goddag til varmepumpen. Men det kræver, at du skynder dig at handle.

I skrivende stund er Statens Afkoblingspulje for 2023 åben, og det betyder, at du kan få en gebyrfri afkobling, hvis du ønsker at blive frakoblet gasledningen til din bolig. Det gælder for private hjem, samt hvis du har en udlejningsbolig. Du skal desuden have et forbrug af gas på mellem 100 og 6000 kubikmeter om året, og der må ikke være et CVR-nummer registreret på adressen med en årlig omsætning over 50.000 kr.

Hvis puljen allerede er tom, skal du selv betale afkoblingsgebyret. Du kan læse meget mere om ordningen i indlægget her.

Hvilken varmepumpeløsning bør jeg vælge?

Når valget om at gå fra gasfyr til varmepumpe er truffet, kan vi hos Amalo hjælpe dig med at finde den løsning, der er god til netop din bolig og dine behov. Vi kan levere den bedste varmepumpe på markedet overhovedet, nemlig en Panasonic Monoblock luft til vand-varmepumpe.

Dertil har langt størstedelen af vores kunder, ni ud af ti, valgt den løsning, vi har, der hedder Amalo Smart.

Amalo Smart udmærker sig på flere punkter. Det er en løsning, de fleste vælger, hvis det ikke er nødvendigt med en varmtvandsbeholder. Amalo Smart består af en pladeforvarmer og en gennemstrømsvandvarmer, der opvarmer vandet, når du skal bruge det. Med andre ord er den strømbesparende i forhold til en varmvandsbeholder. Den bruger nemlig kun strøm, når du åbner for vandhanen.

Har du brug for meget varmt vand på én gang, vil det være vores anden løsning, Amalo KombiTank, du skal kigge på. Det er en varmtvandsbeholder, der er stilren og passer ind i det fleste hjem. Derudover er den tilskudsberettiget, hvilket du kan læse mere om her.

Ovenstående beregninger er fra september 2022. Vær opmærksom på, at priser og forhold ændrer sig løbende, så denne artikel baserer sig på et øjebliksbillede. 
 
Ønsker du vores hjælp til en specifik beregning, så udfyld vores tilbudsberegner øverst på siden, og modtag et uforpligtende tilbud og besparelsesberegning.

FAQ

Hvad kan jeg gøre for at få billigere varme?

Du kan få en billigere varmeregning ved at skifte til opvarmning med varmepumpe frem for opvarmning med gas eller olie.

Hvorfor er det et godt tidspunkt at skifte fra gas til varmepumpe på?

I øjeblikket er gaspriserne høje, og markedet er fortsat usikkert. Det giver god mening at skifte til varmepumpe nu, da du får en varmeregning, du kan betale, og derudover får en bæredygtig opvarmningskilde i dit hjem.

Hvorfor stiger priserne på gas?

Der er flere årsager til, at gaspriserne stiger i øjeblikket og har gjort det et stykke tid. Det skyldes blandt andet kolde vintre og varme somre, slunkne gaslagre i Europa og usikre tider grundet krigen i Ukraine.