Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Hvorfor er Amalos varmepumpe mindre end andres?

Skrevet d. 1. marts 2023

af Lasse Damgaard

Hvorfor er Amalos varmepumpe mindre end andres?

Varmepumpens størrelse skal passe til husets varmebehov. Amalo installerer kun varmepumper, der matcher det specifikke hus og varmebehov.

Det geniale ved en varmepumpe er, at den kan tage energi ud af luften og overføre den direkte til varmesystemet. Men for at opnå den optimale energieffektivitet og dække varmebehovet bedst muligt skal dimensioneringen være korrekt.

Det handler altså om at matche varmepumpen til det specifikke varmebehov; ikke bare om at installere den størst mulige varmepumpe.

Den mest effektive varmepumpe – både varmemæssigt og økonomisk – er den, der har den perfekte størrelse i forhold til boligens varmebehov.

Nogle varmepumpeinstallatører har en tendens til – i den bedste mening og for en sikkerheds skyld – at installere en varmepumpe, der er større, end der egentlig er behov for i det konkrete hus (og endda også ofte en såkaldt buffertank, som kan udligne den forskel, der er i varmepumpestørrelse).

Amalo gør tingene på en lidt anden måde.

Vi giver dig varmegaranti

Vores mission er, at alle vores kunder får den bedst mulige løsning. Og det er altså den varmepumpe, der har den optimale størrelse i lige præcis den enkelte kundes tilfælde.

Vi leverer således ofte varmepumper, der er mindre, end man ellers ser. Det gør vi, fordi vi er helt sikre på, at vi kan levere den rette størrelse fra starten. Vi har ikke behov for den "sikkerhed", der er i at levere en for stor varmepumpe, og vi tør godt love, at vi regner rigtigt – derfor stiller vi også varmegaranti.

Vores varmegaranti er unik, og det er ikke noget, man ser hos andre varmepumpeleverandører. Varmegarantien betyder helt enkelt, at vi tager ansvaret for, at du har den rette varmepumpestørrelse. Oplever du – efter installationen af din varmepumpe – at du ikke har det varmt nok, skifter vi din varmepumpe til kostprisdifferencen mellem din tidligere model og din nye.

Med andre ord: Vi tager den på vores kappe, hvis varmepumpedimensioneringen er forkert. Det er en ekstra omkostning for os, men det er et bevis på, at vi stoler på vores egen evne til at levere den korrekte størrelse varmepumpe til dig.

Hvor stor er en Panasonic Monoblock?

Det er altid rart at kende de fysiske dimensioner på varmepumpen, så du ved nøjagtigt, hvor meget den kommer til at fylde udenfor. Her har du de konkrete mål på de enkelte varmepumpestørrelser:

Varmepumpestørrelse

Mål (højde x bredde x dybde)

5 kW

86,5 x 128,3 x 32,0 cm

7 kW

86,5 x 128,3 x 32,0 cm

9 kW

141,0 x 128,3 x 32,0 cm

12 kW

141,0 x 128,3 x 32,0 cm

16 kW

141,0 x 128,3 x 32,0 cm

Dertil skal du huske at medregne højden og længden på de fødder, varmepumpen skal stå på. De gør varmepumpen 10 cm højere og forøger den totale dybde til 60 cm.

Læs mere om Panasonic Monoblocks tekniske detaljer og specifikationer.

Hvad er Amalos varmegaranti?

Vores varmegaranti betyder, at vi tager ansvaret for, at du får den rette varmepumpe – og hvis du mener, at du har behov for mere varme, skifter vi modellen til en større, og du skal kun betale kostprisdifferencen.

Hvor stor en varmepumpe, skal jeg have?

Det kommer an på, hvor stort dit hus er, og hvordan varmebehovet er i boligen. Amalo sikrer, at du altid får den korrekte størrelse varmepumpe fra starten.

Hvor stor er en Panasonic Monoblock?

Der er forskellige størrelser alt efter, hvor mange kW varmepumpen skal kunne levere. Se dimensioner under "Spørgsmål & Svar" her på siden.