Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Udskiftning af oliefyr til varmepumpe – den rigtige løsning?

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Udskiftning af oliefyr til varmepumpe – den rigtige løsning?

Flere og flere danskere med oliefyr skifter til vedvarende og bæredygtig opvarmning. Men hvilken varmekilde er den mest fornuftige?

Oliefyret er hverken god for klimaet eller pengepungen. Derfor vælger rigtig mange danskere, der i dag har oliefyr som opvarmningsform, at skifte til en prisvenlig og grøn opvarmning af boligen. 

Og her falder valget oftest på luft til vand-varmepumper, der tilbyder sikker, billig og klimavenlig varme, og som er en investering, der lynhurtigt har betalt sig selv ind igen.

Farvel til det udskældte oliefyr

Folketinget har vedtaget, at oliefyr skal udfases, og det er således ikke længere tilladt at installere et oliefyr i nybyggeri. Siden 2016 har det heller ikke været tilladt i eksisterende huse at tilvælge oliefyret, hvis der er andre muligheder for mere energirigtige varmekilder. 

Et bredt flertal i Folketinget har et ønske om, at alle oliefyr er udfaset i 2030, hvor Danmark skal leve op til målene om at have reduceret det samlede CO2-udslip med 70 procent sammenlignet med 1990-niveauet.

Oliefyr vs. luft til vand-varmepumpe – hvem vinder?

Det korte svar er, at luft til vand-varmepumpen går sejrrig ud af hver eneste nærkamp med oliefyr. Varmepumpen er mere effektiv, billigere, bedre for klimaet, fylder mindre, giver bedre indeklima og så videre og så videre. 

Der er også andre former for opvarmning, der kan være et fornuftigt valg, når det kommer til at erstatte oliefyret. Fjernvarme kan være løsningen, hvis du har mulighed for at blive tilkoblet. Det er dog ikke altid det mest økonomiske valg. 

For langt de fleste boligejere med oliefyr – og det er altså mange tusinder af husstande stadig den dag i dag – vil det mest fordelagtige skifte være at gå over til en luft til vand-varmepumpe. 

Tilbud på bæredygtig varmepumpe

Ud over at være bæredygtig og klimavenlig kan en luft til vand-varmepumpe halvere din varmeregning, hvis du skifter fra oliefyr. Bliv klogere på, hvad det koster i alt for dig at skifte – og hvor meget du kan spare hvert år – ved at indtaste din adresse øverst på siden her og få tilsendt et skræddersyet tilbud på en varmepumpe fra Amalo.

Det er helt uforpligtende!

 

Er sløjfning af olietank inkluderet i tilbuddet?

Ja, hvis du har et oliefyr i dag, vil der være en separat note i tilbuddet vedrørende din olietank. 

Som udgangspunkt tilbyder Amalo at afblænde en nedgravet olietank eller bortskaffe en fritstående olietank.

Ønsker du opgravning af olietank, må du gerne skrive det i kommentarfeltet, når du går gennem tilbudsberegneren. Så kan vi tage det med i tilbuddet.

Ja, hvis du har et oliefyr i dag, vil der være en separat note i tilbuddet vedrørende din olietank. Som udgangspunkt tilbyder Amalo at afblænde en nedgravet olietank eller bortskaffe en fritstående olietank.
 
Ud over at være bæredygtig og klimavenlig kan en luft til vand-varmepumpe halvere din varmeregning, hvis du skifter fra oliefyr.
 
Varmepumpen er mere effektiv, billigere, bedre for klimaet, fylder mindre, giver bedre indeklima og generelt set bare en billigere og mere grøn opvarmningsform end oliefyr.