Brugsvandscirkulation

I nogle huse er der installeret brugsvandscirkulation for at få det varme vand hurtigere ud i hanen eller bruseren

Brugsvandscirkulation er ofte installeret i større huse, hvis der er langt fra varmtvandsbeholderen til de fjerneste tappesteder. Det gør man for at nedbringe tiden fra hanen bliver åbnet, til man har varmt vand i hanen.

Helt praktisk betyder det, at der kører et tredje brugsvandsrør sammen med det kolde og varme brugsvand, der konstant cirkulerer varmt vand ud til tappestederne fra varmtvandsbeholderen. Det er en brugsvandscirkulationspumpe, der cirkulerer vandet.

Fungerer med Amalo Smart

Hvis du har forelsket dig i Amalo Smart - vores foretrukne brugsvandsløsning med pladeforvarmer og gennemstrømsvandvarmer - kan du være helt rolig.

Du kan tilkøbe en løsning, hvor du får monteret en ekstra 5-liters vandtank sammen med Amalo Smart. Det betyder, at du kan beholde din brugsvandscirkulation og samtidig byde velkommen til en særdeles energieffektiv og pladsbesparende brugsvandsløsning.

Læs mere om de mange fordele ved Amalo Smart her

Kan være en dyr løsning

Det giver næsten sig selv, at det kræver noget ekstra energi at have brugsvandscirkulation. Der er et større varmetab, og samtidig skal cirkulationspumpen også bruge noget strøm på at cirkulere vandet. Derfor vil det altid være en afvejning af, hvorvidt du skal beholde brugsvandscirkulation.

Hvis du ikke har væsentlig ventetid på dit varme brugsvand, er brugsvandscirkulation lidt af en luksus. Du kan evt. slukke for din cirkulation og derefter teste, hvor hurtigt der kommer varmt vand i din fjerneste bruser/hane. Hvis du kan leve med det, vil det altid give en mere økonomisk drift at afkoble brugsvandscirkulationen.