Frakobling af gas

Det er lovpligtigt at frakoble gassen, når du overgår til en anden varmekilde. Kontakt Evida for at starte processen

Hvis du skifter fra gasfyr til en varmepumpe, skal dit hus kobles af gasnettet. Det er et sikkerhedsmæssigt hensyn for at undgå, at der er “levende” gasstik i jorden ved huse, som ikke forbruger gas. Af denne grund er du forpligtet til at informere din gasdistributør om, at du skifter varmekilde.

Det er Evida der står for frakoblingen af din gasledning, så det er dem, du skal kontakte for at få lukket for gassen.

Hvorvidt gassen skal være frakoblet, inden vi installerer, kommer an på én ting: Skal udedelen af din varmepumpeløsning stå det samme sted som din gasmåler?

Hvis svaret er nej, kan du vente med at frakoble gassen, til vi har installeret.

Er svaret ja, har du to muligheder:

  1. Du kan tilkøbe et afkoblingsgebyr hos Amalo. Det betyder, at vi installerer varmepumpen midlertidigt 0,5-1 meter væk fra gasmåleren. Når Evida har været forbi for at fjerne måleren, kommer vi derefter og flytter varmepumpen til den ønskede placering. Tal med din Amalo-konsulent, hvis du vil gøre brug af denne løsning.
  2. Alternativt kontakter du Evida for at finde en dato for frakoblingen. Undgå at frakoblingsdatoen ligger på en fredag, så du skal undvære varme over weekenden. Når du har fået datoen bekræftet, kontakter du os. Så forsøger vi at booke installatører ind dagen efter frakoblingen af gassen.

Hvis du er i tvivl om, hvordan din gasmåler ser ud, har du et eksempel nedenfor.

gasmåler

Hvad koster det at få gassen frakoblet?

Prisen på at få frakoblet gassen varierer alt efter, hvor i landet du bor. I skrivende stund taler vi en udgift på mellem 7.017 og 8.200 kr. (inkl. moms). Du kan tjekke din specifikke pris på frakoblingen her.

Husk! Der er lavet en afkoblingspulje, der giver dig en gratis afkobling. Det eneste, du skal gøre, er at melde din afkobling, mens der er penge i puljen.

Læs mere her

Har du et gaskomfur i dag – og har du tænkt dig at beholde det, efter at du skifter til en varmepumpe – skal du ikke frakoble gassen.

Kontakt i stedet din gasudbyder for at nedjustere dit forventede forbrug, så du ikke får store aconto-regninger på gas.