Hvad hvis jeg har det for koldt eller for varmt?

Når varmepumpen er installeret, skal den "lære" dit varmebehov at kende. Det lærer du den ved at justere på varmekurven.

Varmekurven i varmepumpen er den, der instruerer den i, hvor varmt vand den skal producere ved en given udetemperatur. Det er varmekurven, der skal justeres, hvis du enten har det for koldt eller for varmt.

Nedenfor har du et eksempel på en varmekurve. Den instruerer varmepumpen i at opvarme vandet til henholdsvis 35C° ved en udetemperatur på 15C° og 45C° ved -5C°. Varmepumpen bruger derefter kurven til at justere fremløbstemperaturen, når udetemperaturen ændrer sig.

varmekurve

Hvordan justerer jeg varmekurven?

Det nemmeste er at forskyde varmekurven på dit kontrolpanel. Den kan du forskyde mellem +5C° og -5C°. Juster den op, hvis du har det for koldt, og ned, hvis du har det for varmt.

Du kan gøre det enten på det fysiske kontrolpanel eller online ved hjælp af Aquarea Smart Cloud.

Er din varmepumpe ikke forbundet til Aquarea Smart Cloud? Læs denne guide

Kontrolpanelet

Start ude i hovedmenuen, og tryk derefter enten op eller ned for at justere varmekurven. Se illustrationen nedenfor, hvis du er i tvivl.

justering_varmekurve

Aquarea Smart Cloud

En anden måde, du kan ændre varmekurven på, er ved at gå ind på din Aquarea Smart Cloud. Her trykker du på og justerer varmekurven under "Zonens måltemperatur", hvor du vælger den ønskede værdi i en dropdown.

justering_varmekurve_online

Hvad hvis jeg stadig har det for varmt eller for koldt på +5C° og -5C°?

Hvis ovenstående justering ikke klarer skærene, skal vi lave en generel justering af din varmekurve. Det kan du finde hjælp til i denne artikel.