Hvordan fungerer en luft til vand-varmepumpe?

Luft til vand-varmepumpen omsætter energien fra luften til varmt vand, der løber ind i dit varmesystem

Varmepumpens indre består basalt set af et lukket kredssystem med et kølemiddel og en kompressor, der er i stand til at skabe varme.

I princippet fungerer den som et omvendt køleskab. Hvis du mærker bag på dit køleskab, kommer der en hel del varme derfra. Det er fordi køleskabet bruger energien fra varmen til at skabe kulde indeni. Hvor et køleskab bruger varme til at skabe kulde, bruger en varmepumpe energien fra køligere luft til at producere varme. Den energi kan en luft til vand-varmepumpe omdanne til opvarmning af dit hus.

Opvarmer varmepumpen også mit brugsvand?

Brugsvandet er det vand, der kommer ud, når du åbner for hanen eller bruseren. Det korte svar er "ja", varmepumpen opvarmer brugsvandet.

Afhængigt af, hvilken brugsvandsløsning du vælger, bliver dit vand enten delvist (indirekte) eller fuldstændigt (direkte) opvarmet af varmepumpen.

Delvist opvarmet af varmepumpen - resten med gennemstrømsvandvarmeren

Med vores anbefalede Amalo Smart brugsvandsløsning opvarmer du dit brugsvand delvist med varmepumpen. Varmepumpen vil levere den fremløbstemperatur, som dit centralvarmesystem efterspørger - ofte 25-45°C - uafhængigt af , hvornår du bruger varmt vand.

Inden vandet fra varmepumpen løber ud i centralvarmesystemet, løber det igennem den første del af Amalo Smart, nemlig en pladeforvarmer. Det kolde brugsvandsrør løber sideløbende også gennem pladeforvarmeren, hvilket betyder, at brugsvandet får omtrent samme temperatur som vandet fra varmepumpen.

Derefter løber det ind i anden del af Amalo Smart - gennemstrømsvandvarmeren - der booster brugsvandstemperaturen det sidste stykke - typisk op til 45-50°C.

Det giver en særdeles stabil drift af din varmepumpeløsning, da varmepumpen kun regulerer på fremløbstemperaturen ift. dit centralvarmesystem.

varmepumpesystem_amalo_smart

Fuld opvarmning med varmepumpen - men én ting ad gangen 

Med en varmtvandsbeholder bliver både centralvarmen og brugsvandet opvarmet direkte med varmepumpen.

Varmepumpen kan dog kun fokusere på én ting ad gangen. For det meste vil den lave vand til centralvarmen. Men hvis du lige har taget et bad eller vasket op, får varmepumpen besked på at lave 55°C varmt vand til varmtvandsbeholderen - og stopper derfor midlertidigt med at producere varme i centralvarmesystemet.

Det betyder, at varmepumpen ofte skal veksle mellem store udsving i fremløbstemperatur.

varmepumpesystem_varmtvandsbeholder

Læs videre om en masse andre fordele ved at installere Amalo Smart i stedet for en varmtvandsbeholder.