Hvordan indstilles varmepumpen, når jeg er på ferie?

Du kan vælge at køre et tidsbestemt program, hvor varmekurven ændres, eller varmepumpen slukker helt. Ved sluttidspunktet starter varmepumpen med at køre normalt igen

Hvis du skal på ferie, kan det være rart, at der er varme på mens, du er væk. Men du behøver ikke nødvendigvis at have den samme varme, som når du er hjemme. Omvendt vil det også være dejligt, hvis varmepumpen har varmet huset op til normaltemperatur, inden du kommer hjem - uden at du behøver at huske på at starte pumpen op igen.

Ferieprogrammet sørger heldigvis for, at du kun skal lave én indstilling, inden du tager af sted, hvorefter varmepumpen klarer resten. Du skal blot følge denne guide.

1. Gå ind i "Funktioner"

Tryk på hovedmenu-knappen (i den blå firkant), og vælg derefter "Funktioner".

Funktioner_Panasonic_kontrolpanel

2. Vælg "Ferieprogram", og indstil sluttidspunkt

Du skal indstille, hvilket tidspunkt du gerne vil have varmepumpen til at køre normalt igen. Det er en god idé at slutte ferieprogrammet, nogle timer før du kommer hjem, så varmepumpen når at varme huset op.

Husk at bekræfte tidspunktet.

Ferieprogram_Panasonic_kontrolpanel

3. Vælg, hvor meget varmekurven skal sænkes, eller om varmepumpen skal slukke

Du skal vælge, hvor meget fremløbstemperaturen skal skal ændre sig ift. indstillingen af varmekurven - mange kører mindst 15°C lavere, når de er på ferie. 

Du kan også vælge at slukke pumpen helt. Så skal du bare være sikker på, at der ikke bliver minusgrader i længere perioder, mens du er væk.

Når ferieprogrammet er indstillet, træder det i kraft med det samme. Derefter kan du trygt tage på ferie velvidende, at du sparer på varmen, mens du er væk, og så vender tilbage til din normaltemperatur.