Hvad skal jeg forberede inden installation af solcelleanlægget?

For at du får den bedst mulige installation, har Amalo et par punkter, som vi gerne vil have, at du har forberedt inden din installationsdato

1 . Vær hjemme under installationen 

Vi har afsat 2 dage til din installation, og det er en god ide at du er hjemme i hvert fald første dag. Vi vil nemlig gerne sikre, at du bliver en glad kunde, og så er det vigtigt, at vi lige kan afstemme med dig, hvordan kabelføringen skal være, og hvor eltavlen, inverteren og evt. batteriet skal være. 

Det betyder selvfølgelig ikke, at du konstant skal være til stede under installationen. Du kan fint arbejde hjemmefra og løbe nogle ærinder i løbet af dagen. Vi skal bare have dig til rådighed, hvis det skulle blive nødvendigt.

2. Ryd installationsområdet

Sørg for, at området vi skal arbejde i, er ryddet, sådan at vi nemt kan komme til, der hvor inverter, batteri og eltavle skal sidde. Det samme omkring taget: at der er fri adgang til at komme op, der hvor solcellerne skal monteres.


Hvis du har udført disse få opgaver, når vi ankommer, har du givet dig selv de bedste forudsætninger for at få en installation, der kører på skinner.

I øvrigt ...

Du hører fra dit netselskab
Når vi tilmelder udvidelsen af din installation med solceller, vil dit netselskab kontakte dig med en faktura for målerskift/sagshåndtering. Bliver du ikke kontaktet af dit elselskab, bør du selv tage kontakt til dem. Det samme gælder, hvis du ønsker at sælge overskydende strøm til en produktionselleverandør som Vindstød eller Nettopower.
 
Har du tjek på reglerne i dit område?
Du skal kontakte din kommune for at høre, om lokalplaner, byplansvedtægter, kommuneplaner eller lignende indeholder restriktioner. Du skal samtidig undersøge, om der er tinglyste deklarationer eller servitutter på din ejendom, som forhindrer opsætning af solceller. Opsætning af solcelleanlægget skal også overholde byggeretten.
Dette har du sandsynligvis allerede gjort, når du har sagt ja til vores tilbud, men vi nævner det her i tilfælde af, at der er noget, du har overset.