Nedgravning af rør til varmepumpe

Hvis du er én af de Amalo-kunder, der gerne vil have varmepumpens udedel til at stå væk fra husmuren og samtidig gerne vil udføre gravearbejdet selv, har vi lavet denne guide til dig

  1. Grav renden fra varmepumpens placering hen til muren, hvor rørene skal bores ind. Renden skal være 1 meter dyb og 20 cm bred.
  2. Skriv en mail til vip@amalo.dk når ovenstående er fuldført med den længden på renden. Så sender vi varme- og trækrør til kabler til din adresse - et sort 160 mm varmerør og et rødt 50 mm trækrør samt dækbånd. 
  3. Du skal derefter sørge for at få begge rør ført ind i teknikrum/bryggers fra varmepumpen. Lad 0,5-1 meter rør stikke op af jorden, der hvor varmepumpen skal placeres. Husk at tage rigeligt med billeder inden tildækning.
  4. Når alt ligger som det skal, tildækker du rørene og lægger dækbånd.
  5. Tag til sidst billeder af nedgravningen samt rørføringen ind i huset, og upload dem på Min Amalo under opgaven “Billeder af nedgravede rør” inden din installationdato

Ting du skal være opmærksom på i graveprocessen

Undgå skarpe knæk på renden

Rørene må ikke have en bøjeradius under 0,6 meter. Helt praktisk betyder det, at der minimum skal være 1,2 meter mellem to ender i en bøjning.

bøjningsradius

Vi foreslår dog, at du for en sikkerheds skyld undgår minimumsgrænsen og laver så lige en rende som muligt. Der må under ingen omstændigheder være skarpe knæk på renden.

Gravning (6)

Grav renden så den rammer muren i en ret vinkel

Sørg for når du planlægger ruten, at renden rammer muren så retvinklet som muligt. Det gør det nemmere for dig at trække rørene ind, når der er blevet boret.

Gravning (7)

Tænk over varmepumpens placering

Når du graver renden ved varmepumpens placering, skal du være opmærksom på, at rørene skal kommer op, enten på midten af varmepumpen (så de skjules bagved varmepumpen), eller til højre for varmepumpen, da tilslutningen sidder på varmepumpens højre side.

Gravning (8)Mål derfor op og start renden indenfor det grønne område på illustrationen, så du skjuler rørene og får varmepumpen placeret rigtigt. Start samtidig renden ca. 10 cm. fra hæk, stakit eller mur som varmepumpen skal stå op ad.