Registrer elvarmeafgift (reduceret elafgift)

Få del i den særdeles lave elpris ved at registrere dit hus som elopvarmet efter din varmepumpeinstallation

Når din Amalo-varmepumpeløsning er installeret, er det på tide at se på elvarmeafgiften. Elvarmeafgiften er en reduceret elafgift, du får, på al elforbrug over 4.000 kWh/år, når du bruger elektricitet som primær opvarmning af din bolig.

For at du kan få elvarmeafgiften, kræver det dog, at du:

  1. Retter husets BBR-oplysninger
  2. Downloader husets BBR-meddelelse
  3. Sender BBR-meddelelsen til din elleverandør

Du retter BBR-oplysningerne på dit hus inde på Bygnings- og Boligregistrets hjemmeside. Du kan højst sandsynligt udføre rettelsen med dit NemID, men i visse kommuner skal du bruge formularen i stedet.

Ret BBR-oplysningerne til, at husets varmeinstallation er en varmepumpe, og at opvarmningsmidlet er elektricitet.

Når BBR-rettelsen går igennem, skulle du gerne modtage besked fra din kommune. Du kan også tjekke, om rettelsen er trådt i kraft, på hjemmesiden.

Du finder meddelesen ved at indtaste din adresse. Derefter scroller du ned i bunden af bygningsoversigten til venstre og klikker på knappen “Se BBR-meddelelse” (NB: Du skal være på en desktop – knappen eksisterer ikke på mobil).

bbr_rettelse

Du er nu blevet omdirigeret til din BBR-meddelelse – gem PDF’en på din computer. Hvis du vil tjekke, at rettelsen er gået igennem, så gå ned til “Energioplysninger”. Det skal gerne se sådan ud:

varmeinstallation_opvarmningsmiddel_bbr

3. Send BBR-meddelelse til din elleverandør
Når rettelsen er gået igennem, skal du sende BBR-meddelelsen til din elleverandør. Vedhæft meddelelsen i en mail til din elleverandør, hvor du fortæller, at du er overgået til elopvarmning. Du kan evt. kopiere og sende nedenstående skabelon:

“Hej

Jeg har fået installeret en luft til vand varmepumpe og er derfor berettiget til elvarmeafgiften. Jeg har vedhæftet den opdaterede BBR-meddelelse og ser derfor frem til en reduceret elafgift.

Bekræft gerne, at I har modtaget denne mail – tak 🙂

Med venlig hilsen”

Hvis du har en super tjekket elleverandør, kan det være, at de allerede har registreret dig som modtager af elvarmeafgiften, da BBR-rettelsen trådte i kraft. Ved at sende ovenstående mail, er du dog på den sikre side.

Herefter skulle du gerne være registreret som modtager af elvarmeafgiften. Den fremgår herfra som et selvstændigt punkt på din elregning.