Registrér elvarmeafgift (reduceret elafgift)

Få del i den særdeles lave elpris ved at registrere dit hus som elopvarmet efter din varmepumpeinstallation

Når din Amalo-varmepumpeløsning er installeret, er det på tide at se på elvarmeafgiften. Elvarmeafgiften er en reduceret elafgift du får på al elforbrug over 4.000 kWh/år, når du bruger elektricitet som primær opvarmning af din bolig.

For at du kan få elvarmeafgiften, kræver det dog at du:

  1. Retter husets BBR-oplysninger
  2. Downloader husets BBR-meddelelse
  3. Sender BBR-meddelelsen til din elleverandør

1. Ret husets BBR-oplysninger

Du retter BBR-oplysningerne på dit hus inde på Bygnings- og Boligregistrets hjemmeside. Du kan højest sandsynligt udføre rettelsen med dit Nem-ID, men i visse kommuner, skal du bruge formularen i stedet.

Ret BBR-oplysningerne til, at husets varmeinstallation er en varmepumpe og, at opvarmningsmidlet er elektricitet.

2. Download BBR-meddelelse

Når BBR-rettelsen går igennem, skulle du gerne modtage besked fra din kommune. Du kan også tjekke om rettelsen er trådt i kraft på hjemmesiden.

Du finder meddelesen ved at indtaste din adresse. Derefter scroller du ned i bunden af bygningsoversigten til venstre og klikker på knappen “Se BBR-meddelelse” (NB: Du skal være på en desktop – knappen eksisterer ikke på mobil).

bbr_rettelse

Du er nu blevet omdirigeret til din BBR-meddelelse – gem PDF’en på din computer. Hvis du vil tjekke at rettelsen er gået igennem, så gå ned til “Energioplysninger”. Det skal gerne se sådan ud:

varmeinstallation_opvarmningsmiddel_bbr

3. Send BBR-meddelelse til din elleverandør
Når rettelsen er gået igennem, skal du sende BBR-meddelelsen til din elleverandør. Vedhæft meddelelsen i en mail til din elleverandør, hvor du fortæller, at du er overgået til elopvarmning. Du kan evt. kopiere og sende nedenstående skabelon:

“Hej

Jeg har fået installeret en luft-til-vand varmepumpe, og er derfor berettiget til elvarmeafgiften. Jeg har vedhæftet den opdaterede BBR-meddelelse, og ser derfor frem til en reduceret elafgift.

Bekræft gerne, at I har modtaget denne mail – tak 🙂

Med venlig hilsen”

Hvis du har en super tjekket elleverandør, kan det være, at de allerede har registreret dig som modtager af elvarmeafgiften, da BBR-rettelsen trådte i kraft. Ved at sende ovenstående mail, er du dog på den sikre side.

Herefter skulle du gerne være registreret som modtager af elvarmeafgiften. Den fremgår herfra som et selvstændigt punkt på din elregning.