Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Guide: Solcelleanlæg med batteri – hvad er fordelene?

Skrevet d. 22. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Guide: Solcelleanlæg med batteri – hvad er fordelene?

Overvejer du at investere i solcelleanlæg med batteri? Et solcelleanlæg kan være en god idé, hvis du vil reducere din afhængighed af det offentlige elnet, spare penge på din elregning og gøre din energiproduktion mere klimavenlig.

Et solcelleanlæg med batteri har yderlige fordele. Her kan du læse om fordelene ved solcelleanlæg med batteri, og hvorfor det kan være en god løsning for dig.

Hvordan adskiller en løsning med batteri sig fra et almindeligt solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg med batteri adskiller sig fra et almindeligt solcelleanlæg ved, at det har et batteri tilkoblet. Batteriet gør det muligt at opbevare overskudsstrømmen, der normalt ville blive sendt tilbage til elnettet. I stedet kan du opbevare den strøm, du har produceret, så du kan bruge den senere, når solen ikke skinner.

Det betyder kort sagt, at du kan bruge mere af den energi, dit solcelleanlæg producerer, og dermed spare penge på din elregning.

Bliv mindre afhængig af elnettet

Med et batteri tilkoblet dit solcelleanlæg kan du blive mindre afhængig af det offentlige elnet. Hvis der skulle opstå strømafbrydelser, vil du desuden stadig have adgang til strøm fra dit batteri, indtil forsyningen genoprettes. Det giver dig en større sikkerhed i hverdagen og kan være en stor fordel, hvis du har brug for strøm til eksempelvis en varmepumpe.

Derudover er der den helt store fordel ved et batteri, at du kan bruge af strømmen, når solcellerne ikke producerer, og prisen på strøm er høj – fx i aftentimerne.

Gør din energiproduktion mere klimavenlig

Ved at investere i solcelleanlæg med batteri kan du gøre din energiproduktion mere klimavenlig. Du kan nemlig bruge mere af den energi, som dit solcelleanlæg producerer, og dermed mindske dit forbrug af fossile brændstoffer. Det er en god måde at reducere dit CO2-aftryk på og gøre en indsats for klimaet.

Hvor monteres batteriet på solcelleanlægget?

Batteriet til solcelleanlægget kan monteres på forskellige steder afhængigt af boligens muligheder. Det er dog vigtigt at placere batteriet et isoleret sted, da det ikke kan tåle at blive udsat for meget høje og meget lave temperaturer.

En garage eller et isoleret udhus kan være en god placering eller alternativt et bryggers i huset. Batteriet skal også være lettilgængeligt for service og vedligeholdelse. Det anbefales at få en professionel til at vurdere det bedste sted at placere batteriet.

Er solcelleanlæg med batteri den rette løsning for dig?

Der er flere faktorer, der spiller ind, når det kommer til valget af solcelleanlæg med batteri, herunder dit energiforbrug, dit hjems størrelse og hvor meget sollys, der rammer din ejendom.

Hos Amalo anbefaler vi altid en individuel løsning, der tager højde for netop dine behov og ønsker. Vi tilbyder solcelleløsninger i høj kvalitet og med lang garanti, så du kan være sikker på en god og holdbar investering i din energiproduktion.

Levetiden afhænger af batteritypen og producenten, men typisk holder batterier til solcelleanlæg 10-15 år. Hos Amalo tilbyder vi en Huawei LUNA2000 batteriløsning med 10 års garanti, som kan udvides med op til 15 kWh.
Det er bedst at placere batteriet til solcelleanlægget i en isoleret garage eller et udhus, da batteriet ikke tåler ekstreme temperaturer. Alternativt kan det placeres i et bryggers eller et andet isoleret rum inde i huset.
Et solcelleanlæg med batteri fungerer ved at opbevare den overskydende elektricitet, som anlægget producerer, i et batteri i stedet for at sende den videre til elnettet. På den måde kan du bruge den opbevarede elektricitet om aftenen eller på dage med mindre sollys.