Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Vælg den rigtige inverter til dit solcelleanlæg

Skrevet d. 26. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Vælg den rigtige inverter til dit solcelleanlæg

Overvejer du at investere i et solcelleanlæg for at få mere klimavenlig varme og/eller spare penge på strøm? Så er det vigtigt at vælge den rigtige inverter til anlægget. Inverteren er nemlig en central komponent i dit solcelleanlæg, der omdanner den solenergi, solcellerne indsamler, til strøm, som kan bruges i dit hjem.

Hos Amalo har vi specialiseret os i solcelleanlæg og tilhørende invertere, og vi giver dig her en gennemgang af, hvad du skal overveje, når du skal vælge inverter til dit solcelleanlæg.

Hvordan virker en inverter i et solcelleanlæg?

Inden du vælger, er det vigtigt at forstå, hvordan en inverter fungerer i et solcelleanlæg.

Inverteren modtager den strøm, som solcellerne producerer, og omdanner den fra DC-strøm (jævnstrøm) til AC-strøm (vekselstrøm), som er den strøm, vi bruger til fx vores hårde hvidevarer og andre elektroniske apparater i hjemmet. Derfor er inverteren afgørende for, at solcelleanlægget kan bruges i hverdagen.

Men inverteren har også en anden ret vigtig funktion, nemlig at overvåge solcelleanlægget og sikre, at det fungerer optimalt.

Hvilken inverter skal jeg vælge?

Der findes en del forskellige typer invertere på markedet, og det kan være svært at vælge den rette. Først og fremmest skal du overveje, om du vil have en central inverter eller en mikroinverter.

En central inverter er den mest almindelige type og bruges til større solcelleanlæg, hvor alle solcellerne er koblet sammen i en række. En mikroinverter er derimod en mindre inverter, der er placeret ved hver enkelt solcelle, hvilket giver en mere fleksibel og effektiv produktion af strøm.

Derudover skal du overveje inverterens effektivitet, levetid, pris og garantier.

Hos Amalo har vi allerede afsøgt markedet for de bedste muligheder, og derfor får du HuaweiSUN 2000 med dit køb hos os. Den er hjernen bag solcelleanlægget, og vores eksperter har vurderet den som værende den bedste i branchen – og du får 10 års garanti på ydeevnen.

Hvordan installerer jeg min inverter?

Når du har valgt din inverter, er det vigtigt at få den installeret korrekt. Det kræver både teknisk viden og erfaring at installere en inverter og tilslutte den til dit elnet. Derfor anbefaler vi, at du får en professionel til at udføre installationen.

Vi har naturligvis den nødvendige erfaring med installation af invertere og solcelleanlæg, og vi kan derfor sikre en sikker og effektiv installation.

Gå med markedets bedste løsning

En inverter er en vigtig komponent i et solcelleanlæg, og det er derfor vigtigt at vælge den rigtige af slagsen. Hos Amalo kan vi ikke hjælpe dig med at vælge blandt flere forskellige modeller – vi kan til gengæld sikre dig, at du får den bedste model på markedet i forhold til de kriterier, vi har opsat. Herunder kvalitet, ydeevne, app-overvågning og garanti. 

Ved at investere i et solcelleanlæg kan du både bidrage til en mere klimavenlig verden og spare penge på din elregning. Det er en god investering på lang sigt, da solcelleanlægget typisk har en levetid på 25 år og kan generere strøm i mange år fremover.

Ønsker du at montere solceller, så kontakt os gerne. Hos Amalo er vi altid klar til at rådgive og vejlede dig, så du kan træffe det bedste valg for dig og din bolig, og det er gratis og uforpligtende at få et tilbud.

Det afhænger af flere faktorer, herunder størrelsen på dit solcelleanlæg, inverterens effektivitet, levetid, pris og garantier. Hos Amalo har vi allerede fundet den bedste på markedet, og den følger automatisk med en solcelleløsning hos os – nemlig HuaweiSUN2000.
Inverteren kræver ikke meget vedligeholdelse, men det er vigtigt at holde den ren og fri for støv og snavs. Du bør også regelmæssigt tjekke, om inverteren fungerer optimalt, og kontakte en professionel, hvis du oplever problemer.
Det anbefales ikke at installere inverteren selv, da det kræver både teknisk viden og erfaring at udføre installationen korrekt og sikkert. Hos Amalo har vi erfaring med installation af invertere og solcelleanlæg og kan derfor sikre en sikker og effektiv installation.