Se dit tilbud på Min Amalo

Håndværkerfradraget halveres i 2022

Få din luft til vand varmepumpe installeret inden nytår og få 6.500 kr. ekstra i hånden

Gennem hele 2021 har regeringen ekstraordinært hævet håndværkerfradraget fra 12.500 til 25.000 kr. pr. myndige person i husstanden. Da du får 26% af fradraget tilbage over skatten, betyder det, at du i skrivende stund kan få 6.500 kr. tilbage over skatten ved at benytte det fulde fradrag. Alt tyder dog på, at håndværkerfradraget fra 2022 vil ligge omkring den gamle sats, hvorfor du kun får ca. 3.250 kr. i hånden i 2022.

Hos Amalo kan 2 personer anvende deres fulde fradrag -  samlet 50.000 kr. - når de får installeret en luft til vand-varmepumpe. Dermed får dig og en samlever samlet ca. 13.000 kr. tilbage over skatten på årsopgørelsen for 2021, som I kan modregne installationsprisen. hvis I allerede ved, at I gerne vil have varmepumpe installeret, snyder I jer selv for 6.500 kr. ved at vente til 2022.

håndværkerfradrag_2021_vs_2022

 

Hvis du gerne vil have det fulde økonomiske overblik over din luft til vand-varmepumpeinvestering, kan du starte med at indtaste din adresse nedenfor og svare på nogle simple spørgsmål.

Hvorfor ikke bruge tilskuddet?

Der er ganske rigtigt et tilskud du kan søge ved Bygningspuljen. Der er dog flere grunde til, at det ofte ikke giver mening at søge. Her har du de vigtigste:

Der er ofte ikke mange flere penge at hente

Hvis du bor i et hus mindre end 150 m² (beboede m² registreret i BBR), får du kun 14.000 kr. i tilskud med tilskuddet fra Bygningspuljen (til en varmepumpe med energimærke A++, hvilket er størstedelen). Derfor er der i dette tilfælde kun 1.000 kr. mere at hente ved at vente på tilskuddet i stedet for at bruge håndværkerfradraget i 2021.

Se de nye tilskudsstørrelser

Tilskuddet får din installationspris til at stige med 12.500 kr.

Den brugsvandsløsning 9 ud af 10 Amalo-kunder foretrækker - Amalo Smart - er ikke tilskudsberettiget. Det er den ikke fordi Energistyrelsen har fastlagt, at en tilskudsberettiget varmepumpeløsning skal have en varmtvandsbeholder installeret.

Det synes vi er ærgerligt, fordi det betyder at din installationspris stiger med 12.500 kr., da det er prisdifferencen på den Panasonic kombitank, vi ellers installerer.

Se det samlede regnestykke 

Der er ingen garanti for tilskud

Ved sidste tilskudspulje anslås det, 50.000 husejere sad i kø en hel dag uden at få del i tilskuddet. Mindre end 20% af dem fik tilskud. Der gik desuden lang tid for nogen, før de fik bevilget tilskuddet.

Med de formindskede tilskud og en større pulje, er der med al sandsynlighed bedre chancer når puljen åbner 28. september 2021. Håndværkerfradraget får du med sikkerhed, da du bare indberetter det på selvangivelsen.

Udbetalingen kan tage op til 6 måneder

Lige så langsommelig ansøgningsprocessen er, lige så lang tid kan det tage at få udbetalt tilskuddet. Dokumentationen kan være en omstændig proces, hvor den mindste afvigelse fra Energistyrelsens forskrifter kan forlænge udbetalingen af tilskuddet betragteligt.

Håndværkerfradraget kan du indberette på din forskudsopgørelse og kan derfor blive modregnet over skatten med det samme.

Ingen grund til at vente

Som du kan se, er der ikke noget, der bør holde dig tilbage fra at få din varmepumpeløsning med det samme. Hvis du ikke allerede har fået et tilbud, kan du starte med at indtaste din adresse nedenfor.