Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Hybrid solcelleanlæg: Vælg en solcelleløsning med batteri

Skrevet d. 23. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Hybrid solcelleanlæg: Vælg en solcelleløsning med batteri

Hvis du er på udkig efter en måde at spare på elregningen og samtidig bidrage til en mere klimavenlig verden, så er et hybrid solcelleanlæg måske noget for dig.

Herunder får du en gennemgang af, hvad et hybrid solcelleanlæg er, og hvordan det fungerer. Vi vil også dele fordele og ulemper ved at vælge hybrid-solceller.

Hvad er et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg er kort fortalt en kombination af solceller og et batteri. Solcellerne bruger solens energi til at producere elektricitet, som kan bruges i dit hjem eller sendes videre til elnettet. Men i stedet for at sende overskudsstrømmen til elnettet, opbevarer et hybrid solcelleanlæg den overskydende energi i et batteri.

Elektriciteten i batteriet kan bruges, når solen ikke skinner, eller når solcelleanlægget ikke producerer nok strøm til at dække dit hjems behov.

Hvordan fungerer et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg fungerer ved at kombinere solceller og batterier med et intelligent kontrolsystem.

Solcellerne genererer elektricitet, som strømmer ind i kontrolsystemet. Hvis dit hjem bruger mere strøm, end solcelleanlægget producerer, trækker kontrolsystemet elektricitet fra batteriet for at opfylde dit hjems behov. Når solcellerne producerer mere strøm, end dit hjem bruger, oplader kontrolsystemet batteriet. Sådan fungerer batteriet som en buffer mellem solcellerne og dit hjems strømforbrug.

Fordele ved et hybrid solcelleanlæg:

  1. Spar penge på elregningen ved at bruge mindre strøm fra elnettet.
  2. Øg din uafhængighed af elnettet, og brug strøm fra batteriet, når solcellerne ikke producerer.
  3. En mere klimavenlig måde at producere og bruge strøm på, da det reducerer behovet for fossile brændstoffer.

Ulemper ved et hybrid solcelleanlæg:

  1. Det kan være en dyrere investering, da det kræver både solceller og et batteri.
  2. Batterierne har en begrænset levetid og skal udskiftes efter et antal år, alt efter hvilken type batteri du vælger.
  3. Det kan være vanskeligt at bestemme den rigtige størrelse af batteriet og solcelleanlægget, da det afhænger af dit hjems energiforbrug og solforhold.

Et hybrid solcelleanlæg kan være en god investering for boligejere, der ønsker at spare penge på deres elregning og samtidig bidrage til en mere klimavenlig verden. Det er vigtigt at huske på, at der er forskellige størrelser og typer af hybrid solcelleanlæg, ligesom der er flere andre muligheder og løsninger med batteri, når det gælder solcelleanlæg. Det er en god idé at undersøge dine muligheder og vurdere dit hjems energiforbrug, før du tager en beslutning.

Vil du gerne have en nem løsning – og ikke mindst en af de bedste på markedet – så har vores eksperter allerede afsøgt markedet og fundet den bedste kombination af solceller og batteri. Nemlig Longi Solar solpaneler og Huawei LUNA2000 batteri – begge dele kan du læse meget mere om her.

Hvis du er interesseret i et hybrid solcelleanlæg eller andre former for solenergi, er du velkommen til at besøge vores prisberegner her, og få et uforpligtende tilbud. Vi er altid klar til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig med at finde den bedste løsning til dit hjems energibehov.

Hvad er en hybrid inverter?

En hybrid inverter er en type inverter, der bruges i et hybrid solcelleanlæg. Den fungerer som en vekselretter, der konverterer den solcellegenererede DC-strøm til AC-strøm, som kan bruges i hjemmet. Samtidig kan den også oplade batteriet og regulere strømflowet mellem batteriet, solcellerne og elnettet.

Hvad koster et batteri til solceller?

Prisen på et batteri til solceller varierer afhængigt af batteriets kapacitet, kvalitet og fabrikant. Generelt kan prisen på et batteri til solceller variere fra nogle tusinde kroner til flere titusinder kroner. Overvej garantier og levetid, inden du vælger et batteri til solceller.

Kan det betale sig at vælge et hybrid solcelleanlæg?

Det afhænger af flere faktorer, såsom dit hjems energiforbrug og solforhold. Generelt kan et hybrid solcelleanlæg være mere omkostningseffektivt på lang sigt, da det kan reducere dit energiforbrug fra elnettet og give større uafhængighed og sikkerhed.