Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Hvad koster en luft til vand-varmepumpe?

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Hvad koster en luft til vand-varmepumpe?

Det svinger fra hus til hus. Men en luft til vand-varmepumpe inklusive montering og installation koster typisk i omegnen af 110.000–150.000 kr.

En luft til vand-varmepumpe er en genial investering, der – ud over at give dig grøn og billig varme – ret hurtigt har tjent sig selv hjem igen og efterfølgende er garant for betragtelige besparelser på det årlige varmeforbrug.

Men hvad koster sådan en fætter så, er det typiske spørgsmål, man stiller sig selv, når man er på udkig efter en varmepumpe. 

Og det er forståeligt. Men det er ikke helt ligetil at give et generelt svar og pris. For det afhænger af en række forskellige faktorer i din bolig. Et vigtigere spørgsmål er, hvor god en investering det er.

Et overordnet skøn over prisen på varmepumpe

Skal vi alligevel give et overordnet svar, så koster en luft til vand-varmepumpe fra Amalo inklusive montering og installation typisk i omegnen af 110.000–150.000 kr. Nogle lidt mindre, nogle lidt mere. Det væsentligste for os er, at vi giver dig et tilbud, som er inklusive ALT. Vi gider ikke skjulte omkostninger eller ekstraregninger på grund af dit og dat. 

Og det gider du heller ikke. Så prisen på en luft til vand-varmepumpe ligger altså i den størrelsesorden, afhængigt af de forskellige ting, der påvirker prisen, som vi løber igennem herunder.

Det påvirker prisen på en varmepumpe

Varmepumpens størrelse er en af de afgørende forudsætninger for at beregne en præcis pris. Jo større en varmepumpe, desto højere pris. Amalo gør en dyd ud af at installere varmepumper, der passer til dit hus. Det er nemlig ikke størrelsen, det handler om. Det handler om den rette dimensionering.

Placeringen af varmepumpen påvirker også prisen. Vi har brug for at kende afstanden mellem varmepumpen, centralvarmeopkoblingen, varmtvandsbeholderen og eltavlen, så vi ved, hvor mange rør- og kabelmeter vi skal bruge til din installation.

Hvis du ønsker placering længere væk end 1 meter fra husmuren, er det nødvendigt at grave varmerørene ned. Det fordyrer selvfølgelig også den samlede pris.

Få prisen på din luft til vand-varmepumpe inden for 24 timer

Amalos tilbudsberegner er udviklet præcis med det formål at gøre dig klogere på, hvad en luft til vand-varmepumpe koster lige netop for dig og til din bolig.

Vi skal vide nogle få ting, som for eksempel placeringen af:

  • nuværende varmekilde
  • varmtvandsbeholder
  • eltavle
  • varmepumpens udedel

Indtaster du din adresse øverst på siden, er du godt på vej mod et skræddersyet tilbud og en pris på en luft til vand-varmepumpeløsning.

En luft til vand-varmepumpe er en genial investering, der – ud over at give dig grøn og billig varme – ret hurtigt har tjent sig selv hjem igen og efterfølgende er garant for betragtelige besparelser på det årlige varmeforbrug.
En luft til vand-varmepumpe fra Amalo inklusive montering og installation koster typisk i omegnen af 110.000 -150.000 kr. Den nøjagtige pris afhænger dog af en række konkrete faktorer.
Enkelte ting om din bolig og ønsket placering af varmepumpen påvirker prisen. Vi har derfor brug for at kende afstanden mellem varmepumpen, centralvarmeopkoblingen, varmtvandsbeholderen og eltavlen, så vi ved, hvor mange rør- og kabelmeter vi skal bruge til din installation.