Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Hvilken pris skal jeg betale for at få solceller?

Skrevet d. 29. juni 2023

af Rasmus Høtoft

Hvilken pris skal jeg betale for at få solceller?

Drømmer du om at kunne blive selvforsynende med el og blive mere eller mindre uafhængig af det offentlige elnet? Netop dette kan du blive med den rette størrelse solcelleanlæg på dit tag eller som stativ på jorden. 

Solceller er en meget nem løsning til at levere den el, du har brug for. De kræver nærmest ingen vedligehold, solceller er støjsvage, og du får en langtidsholdbar investering med en levetid på over 25 år.

Hvis du ønsker at investere i solceller, får du også glæde af en lavere elregning, og samtidig kan du sælge overskudsstrømmen videre til det offentlige elnet. Du kan også vælge at investere i et batteri til solceller og på den måde få glæde af overskudsstrømmen, når solen er gået ned, og dine solceller ikke producerer strøm.

Hvad er den totale pris for solceller?

Det er svært at angive en nøjagtig pris for solceller, idet prisen afhænger af flere forskellige faktorer. Det, der spiller ind, er:

  • Det årlige forbrug i din husstand
  • Hvor stor en del af forbruget, du ønsker dækket med strøm fra solcellerne
  • Hvor meget plads du har til solcelleanlægget.

Det kan sagtens være, at du går og drømmer om et kæmpe anlæg, der kan producere en masse strøm, og derfor er det en god start at finde ud af, hvor meget plads du har til projektet. Hvis du vil have solceller på taget, skal du først og fremmest undersøge, om dit tag kan bære vægten.

Derudover kan der være regler, du skal være opmærksom på i forhold til naboer, natur og æstetik i det område, du bor i. Hvis dette er på plads, kan du begynde at se på, hvor stort et elforbrug, der er i din husstand om året. Det giver et fingerpeg om, hvor stort et anlæg du får brug for.

Som tommelfingerregel kan en familie på to voksne og to børn klare sig fint med et anlæg på 6 kW. Et anlæg af den størrelse fylder mellem 15 og 40 kvadratmeter og koster omkring 60.000 til 70.000 kr., men flere faktorer spiller ind.

Kan jeg få tilskud til solceller?

Det er ikke længere muligt at få tilskud til solceller, men det betyder ikke, at det er en dårlig forretning. Tværtimod. Solceller har mange fordele, og nogle af dem har vi allerede nævnt, såsom billigere elregning, muligheden for at være selvforsynende med el, lang levetid, støjsvag energikilde, nærmest ingen vedligehold med mere.

Faktisk gavner solceller også din ejendom på den måde, at ejendommens energimærke bliver forbedret, samtidig med at værdien på dit hus stiger. Dit hus bliver overordnet set mere attraktivt med en bæredygtig kilde til el på taget.

Hvis du ønsker en pris på et solcelleanlæg, så gå til Amalos prisberegner, indtast din adresse, svar på et par spørgsmål, og modtag et tilbud inden for 24 timer.

Som tommelfingerregel koster et solcelleanlæg mellem 60.000 og 70.000 kr., men flere faktorer har betydning for prisen.
Prisen på solceller afhænger af, hvor stort et årligt forbrug af el, der er i din husstand. Derudover skal du vide, hvor stor en del af forbruget, du ønsker dækket af strømmen fra solceller.
Størrelsen på dit nye solcelleanlæg afhænger af, hvor meget plads du har på dit tag eller på grunden. Derudover afhænger det af din ejendom og antal personer i husstanden. For en familie på fire passer et anlæg på 6 kW fint.