Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Hvad koster solceller - og er det en investering, der kan betale sig?

Skrevet d. 13. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Hvad koster solceller - og er det en investering, der kan betale sig?

Et solcelleanlæg kan gavne din økonomi på flere punkter. Et solcelleanlæg på dit tag eller på din grund giver nemlig en billigere elregning. Det gælder især, hvis du vælger en pakkeløsning med batteri til dine solceller, hvilket gør det muligt for dig at bruge af den lagrede strøm, lige når det passer dig.

Det kan for eksempel være om aftenen omkring spisetid, hvor tarifferne på det offentlige elnet kan være høje. Dermed kan du spare mange penge ved at bruge strøm fra dit batteri. Samtidig har du mulighed for at oplade din elbil i løbet af natten, hvis du har sådan en, med billig hjemmeproduceret strøm.


Hvad koster solceller?

Det er svært at angive en nøjagtig pris på, hvad du skal give for et solcelleanlæg. Det afhænger nemlig af størrelsen på solcelleanlægget. Og størrelsen på anlægget kan du finde ud af ved at kigge på:

  • hvor stort dit årlige elforbrug er
  • hvor stor en del af det forbrug ønsker du skal dækkes af strøm fra solcellerne
  • hvor meget plads du har til et solcelleanlæg

Som udgangspunkt kan en gennemsnitlig husstand med to voksne og to børn klare sig med et solcelleanlæg på 6 kW. Den størrelse dækker fint familiens årlige forbrug af strøm. Er du i en mindre husstand med blot en person, kan du formodentligt klare dig med et anlæg på 3 eller 4 kW.

Derudover er det vigtigt, at du har plads til den størrelse anlæg, du ønsker. Hvis vi tager eksemplet fra før med den gennemsnitlige husstand, skal du have plads til et solcelleanlæg, der fylder mellem 15 og 40 kvadratmeter.

Hvordan finder jeg prisen på et solcelleanlæg til min husstand?

For at finde en pris på dit nye solcelleanlæg er det nemmest, at du går til Amalos prisberegner. Her skal du blot indtaste din adresse og svare på et par spørgsmål om din bolig og din situation. På den måde modtager du et gratis tilbud fra os, som du kan vælge at takke ja til, hvorefter du vælger en installationsdato.

Som tommelfingerregel koster et solcelleanlæg omkring 60.000-70.000 kr., men som nævnt afhænger den endelige pris af flere aspekter.

Kan en investering i solceller betale sig?

Hvis du kan se fordelene ved en støjsvag energikilde, der har en levetid på over 25 år, kræver minimalt vedligehold, producerer bæredygtig strøm, og hvor du oven i købet kan sælge af overskudsstrømmen til det offentlige elnet, så må vi svare ja til, at en investering kan betale sig.

Dertil kommer fordele i form af, at energimærket på dit hus får et skub op ad rangstigen, samtidig med at værdien i dit hus stiger. I 2014 slog man fast, husets værdi stiger med 3 procent med solceller på taget. Så hvis det lyder som noget for dig, så hiv fat i os hos Amalo, og så hjælper vi dig med at montere dit nye solcelleanlæg.

Den endelige pris på solceller er først til at fastslå, når man ved, hvilken størrelse anlæg der er tale om. Som tommelfingerregel koster et solcelleanlæg mellem 60-70.000 kr.
Solceller producerer strøm, når solens stråler rammer solcellerne. Det får elektronerne i materialet til at bevæge sig i en retning, hvilket skaber jævnstrøm, der omdannes til vekselstrøm via en omformer.
Solceller passer ind til mange typer af huse lige fra private ejendomme over sommerhuse til kolonihavehuse.