Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Hvordan fungerer solceller?

Skrevet d. 24. april 2023

af Rasmus Høtoft

Hvordan fungerer solceller?

Overvejer du at investere i solceller, men er du usikker på, hvordan de egentlig fungerer? Så er du kommet til det rette sted.

I denne artikel vil vi uddybe, hvordan solceller fungerer, og hvorfor de er en smart investering for boligejere, der ønsker en mere klimavenlig varme og/eller ønsker at spare penge på deres strømregning.

Sådan omdanner solceller solens energi til elektrisk strøm

Solceller fungerer kort sagt ved at omdanne solens energi til elektrisk strøm. Solceller består typisk af en række tynde siliciumplader, der er samlet i et panel. Når solen skinner på solcellepanelet, absorberer siliciumpladerne solens stråler og omdanner dem til elektrisk energi.

Solceller omdanner sollys til elektricitet ved hjælp af en proces kaldet "fotovoltaisk effekt". Den effekt kan beskrives i fire trin:

  1. Når sollys rammer solcellen, som ofte er lavet af silicium, absorberes lysets partikler af materialet. Lysets partikler kaldes fotoner.
  2. De absorberede fotoner frigiver elektroner i siliciummaterialet, hvilket skaber både negative og positive ladninger i materialet.
  3. Solcellen er designet med et elektrisk felt, der udnytter de positive og negative ladninger og tvinger dem til at bevæge sig i forskellige retninger.
  4. Når elektronerne bevæger sig gennem solcellen, genereres en elektrisk strøm. Denne strøm høstes gennem et eksternt kredsløb og kan bruges til at levere elektricitet til forskellige formål.

Den elektriske energi produceret af solcellerne er jævnstrøm, som skal konverteres til vekselstrøm, så den kan bruges i dit hjem. Dette opnås ved hjælp af en inverter.

Solceller er en klimavenlig investering

Solceller er en klimavenlig investering, da de bruger solens energi til at producere strøm i stedet for fossile brændstoffer som kul, olie og gas. Ved at investere i solceller reducerer du dit klimaaftryk og gør dit hjem mere bæredygtigt.

Solceller kan også hjælpe dig med at spare penge på din strømregning. Jo mere strøm du producerer med dine solceller, jo mindre behøver du at købe fra dit elselskab. I nogle tilfælde kan du endda sælge overskudsstrøm tilbage til elnettet og tjene penge på din investering.

Sådan kan du få mest muligt ud af dine solceller

For at få mest muligt ud af dine solceller er det vigtigt at placere dem i en position, hvor de får maksimal solindstråling. Ideelt set skal solcellerne placeres på en tagflade, der vender mod syd og har en vinkel på omkring 30 grader. Jo mere sollys solcellerne modtager, jo mere elektricitet kan de producere.

Det er også en god idé at investere i en monitoreringsløsning, der kan overvåge dine solcellers ydeevne og give dig besked, hvis der er problemer. På den måde kan du hurtigt identificere eventuelle fejl og sikre, at dine solceller altid fungerer optimalt.

Amalos anbefalede inverter, batteri og solcellepaneler

Hos Amalo anbefaler vi Huawei Sun2000 Inverter, Huawei LUNA2000 batteri og Longi Solar paneler som en del af vores solcelleløsning. Huawei Sun2000 Inverteren er hjernen bag solcelleanlægget, som fordeler strømmen mellem husets forbrug, batteriet og elnettet. Inverteren er den bedste i branchen med 3-faset system, app-overvågning og 10 års garanti.

Huawei LUNA2000 batteriet er en førsteklasses batteriløsning, der kan udvides med op til 15 kWh ved at tilføje batterimoduler. Det er den perfekte løsning for dem, der ønsker at optimere deres energiforbrug og minimere afhængigheden af det offentlige elnet. Med 100% dyb afladning og LiFePO4-teknologi, kan batteriet holde i mange år uden at miste ydeevne. Og med en 10-årig garanti, kan du være sikker på, at det er en pålidelig og holdbar løsning.

Longi Solar paneler er kendt for at være blandt de bedste i verden og er produceret af Longi Solar, der har mere end 20 års erfaring inden for solcelleteknologi. Deres LR5-54HPB 390-410m model producerer op til 405 watt og har en stilren, sort "all-black" overflade. Panelerne leveres med en ydelsesgaranti på 25 år og bruger "Half-cut cells"-teknologien, som sikrer, at panelerne kan producere strøm selv ved lave indstrålinger, hvilket gør dem velegnede til brug på overskyede dage.

Vil du have et tilbud på solceller fra Amalo? Så gå til vores prisberegner her

Et solcelleanlæg er en samling af solcellepaneler, der er tilsluttet en inverter og eventuelt et batteri. Solcelleanlægget producerer elektrisk energi fra solens stråler og bruger denne energi til at drive elektriske apparater i dit hjem. Solcelleanlægget kan være en effektiv og bæredygtig måde at producere energi på.
Solceller er en teknologi, der omdanner solens energi til elektrisk strøm. Solceller består af halvledermaterialer, der absorberer solens stråler og omdanner dem til elektrisk energi. Denne energi kan du kvit og frit bruge i husholdningen.
Ja, solceller kan bruges i alle dele af landet. De fungerer bedst i områder med højt solskin, men kan stadig producere strøm på overskyede dage.