Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Sådan gør et hybrid solcelleanlæg dig mere selvforsynende med el

Skrevet d. 30. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Sådan gør et hybrid solcelleanlæg dig mere selvforsynende med el

Når det kommer til solcelleanlæg, har du mulighed for at have et anlæg med og uden batteri. Hvis du har et solcelleanlæg uden batteri, betyder det, at den overskudsstrøm, som solcellerne genererer, bliver sendt videre ud til det offentlige elnet. Dermed får du som udgangspunkt ikke gavn af den selv.

Tager du derimod valget om at få et batteri med til dit solcelleanlæg, bliver overskudsstrømmen fra anlægget lagret på batteriet. Det kaldes et hybrid solcelleanlæg, og det betyder, at du kan få gavn af din helt egen solcelleproducerede strøm på alle tider af døgnet.

Du kan for eksempel bruge den lagrede strøm fra dine solceller om aftenen, når solen er gået ned. Du kan vælge at gøre brug af den lagrede strøm på tidspunkter af døgnet, hvor dit solcelleanlæg ikke producerer strøm, og hvor tarifferne på strømmen fra elnettet er høje. Dermed sparer du penge på din elregning - også når solen er gået ned.

Hvad er et solcelleanlæg med batteri?

Som forklaret ovenfor er et solcelleanlæg med batteri en løsning, der gør det muligt for dig at lagre den overskudsstrøm, som dit solcelleanlæg genererer i løbet af dagen. 

I princippet får du udelukkende glæde af strømmen fra solcellerne, når du gør brug af den strøm, solcellerne producerer nu og her. Det vil typisk være i de timer, hvor mange alligevel er ude af huset på grund af arbejde - altså i løbet af dagtimerne. 

Men med et batteri kan du sikre, at den strøm dit solcelleanlæg producerer, forbliver i dit hus - i hvert fald indtil batteriet er "fuldt". Dernæst genererer dit solcelleanlæg strøm til det offentlige elnet. Og på den måde får du mest muligt ud af din grønne elproducent i baghaven eller på taget.

Hvad er en inverter til solcelleanlæg?

For at strømmen fra dit solcelleanlæg kan blive lagret på batteriet, kræver det en inverter. Det er solcelleanlæggets hjerne. Inverteren sørger for at fordele strømmen mellem din husstand, batteriet og det offentlige elnet. På den måde sker det ganske automatisk, uden at du behøver være inde over.

Det er dog muligt at ændre på fordelingen af, hvordan du ønsker, inverteren skal placere strømmen. Det kan du gøre ved hjælp af en app til din smartphone eller tablet, som lader dig tjekke ydeevnen på solcelleanlægget samt som sagt justere fordelingen af strøm.

Når du investerer i solcelleanlæg gennem Amalo, får du den bedste inverter til dit solcelleanlæg. Inverteren er af mærket Huawei Sun2000, og du får 10 års garanti med i købet. Det er en meget pålidelig inverter, der fordeler strømmen på en effektiv måde, så du får størst muligt afkast fra dit solcelleanlæg. 

Hvad sker der, når mit batteri til solceller løber tør for strøm?

Når du vælger at investere i et solcelleanlæg samt batteri gennem Amalo, får du et batteri i topklasse. Det er et Huawei Luna2000, som giver dig en fleksibel løsning. En af de mange kvaliteter ved batteriet fra Huawei er, at det kan holde til at blive 100 procent afladet.

Det sikrer, at batteriet ikke tager skade ved, at du bruger hele dets kapacitet. Når der ikke længere er strøm tilbage på batteriet, får du automatisk strøm fra det offentlige elnet, og du risikerer dermed ikke at stå helt uden strøm, blot fordi du har brugt al den “hjemme-producerede.”

Med batteriet Huawei Luna2000 får du med andre ord sikkerhed for alle pengene. Derudover får du et meget holdbart batteri, hvilket du kan læse mere om herunder.

Hvad gør Huawei Luna2000 til det mest optimale batteri?

Hos Amalo har vi sendt vores solcelleeksperter på opgaven om at finde det bedst mulige batteri til solceller på markedet. Når valget er faldet på Huawei Luna2000 skyldes det blandt andet ovenstående fordel med, at batteriet tåler en 100 procent dyb afladning.

Derudover får du et batteri, som nemt kan udvides op til 15 kWh. Det sker ved at tilføje flere batterimoduler. Derudover er batteriet lavet med LiFePO4-teknologi, og rent teknisk betyder det, at du får over 4000 cyklusser, hvilket vil sige, at du har et langtidsholdbart batteri, der kan køre mange år uden at miste ydeevnen.

Derudover får du 10 års garanti på batteriet, så du kan være tryg ved investeringen i førsteklasses solpaneler, en effektiv og pålidelig inverter og ikke mindst batteriet til solcelleanlægget, så du kan bruge strøm, selv når solen er gået ned.

Hvad er fordelen ved solcelleanlæg med batterilager?

Når det kommer til fordelene ved at have et batteri til dit solcelleanlæg, er den altoverskyggende fordel, at du har strøm hele døgnet rundt. Strøm, som er produceret fra dit eget solcelleanlæg på taget eller på din grund. Dermed kan du være stort set selvforsynende med el og meget lidt afhængig af elnettet.

Derudover er en af fordelene, at du kan slå batteriet til på tidspunkter, hvor tarifferne fra det elnettet er høje. Dermed sparer du mange penge ved at bruge den strøm, dit solcelleanlæg producerer, i stedet for el fra elnettet. Det giver med andre ord en stor fleksibilitet og en god økonomisk gevinst.

Hvis du derudover har en elbil, giver det rigtig god mening at have et batteri til dine solceller. Det gør nemlig, at du kan lade bilen med strømmen fra solcellerne om natten, når den alligevel holder parkeret. Dermed kører du på den mest bæredygtige strøm - og får igen en fortjeneste, når vi kigger på økonomien i det.

Hvilken pris skal jeg give for et hybrid solcelleanlæg?

Ønsker du at vide, hvad det koster at anskaffe et hybrid solcelleanlæg, kan du bruge Amalos prisberegner. Her skal du blot indtaste din adresse og svare på et par få spørgsmål om dit forbrug, og så sender vi et tilbud retur.

Takker du ja til tilbuddet, kan du vælge en dato, hvor vi kommer og installerer solcelleanlægget for dig.

Et solcelleanlæg gør, at du kan producere strøm til dit eget forbrug ved hjælp af solens stråler. Solcelleanlægget kan placeres enten på dit tag, hvis det kan bære det, eller på din grund.
Der er mange fordele ved at have et batteri med til dit solcelleanlæg. En af fordelene er, at du kan bruge strøm, som dit solcelleanlæg har produceret, hele døgnet rundt.
Når du investerer i et solcelleanlæg, får du også en inverter med. Derudover kan du vælge at købe et batteri til.