Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Luft til vand-varmepumpe: Det er ikke størrelsen, det er gørelsen

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Luft til vand-varmepumpe: Det er ikke størrelsen, det er gørelsen

Når du er på jagt efter en luft til vand-varmepumpe, handler det ikke om at finde den største af slagsen. Du skal finde den, der passer til huset. 

Det er ikke størrelsen, det er gørelsen. Om det er sandt i andre af livets sammenhænge, tør vi ikke begive os ud i at svare på. Men det er i hvert fald en sætning, der er rigtig, når det kommer til luft til vand-varmepumper.

For du skal ikke bare gå efter at finde den største varmepumpe, hvis du er på jagt efter grøn og billig varme. Det er helt afgørende – både for pumpens levetid og de løbende varme- og eludgifter – at varmepumpens størrelse passer ret præcist til den specifikke bolig.

Den rette dimensionering er lig med den optimale ydeevne. Så kort kan det siges.

Hvilken størrelse varmepumpe skal du så kigge efter?

Der er flere forhold, der skal med i overvejelserne, når du vælger en varmepumpe. Går du med en for lille varmepumpe, vil den ikke kunne dække husstandens behov for opvarmning.

Er den derimod for stor, vil den relativt set være alt for dyr i både indkøb og drift. Og så får du ikke den lave varmeregning, du ellers har udsigt til ved at vælge en varmepumpe, der passer til boligen.

Du skal være opmærksom på følgende specifikke forhold ved din bolig:

  • Boligens størrelse
  • Antal etager
  • Varme- og energiforbrug i de seneste år
  • Boligens isoleringsstand

Med disse oplysninger på plads har du de bedste forudsætninger for at finde den rette luft til vand-varmepumpe.

Varmegaranti hos Amalo

Varmepumper har altså et effektområde, og det skal matche husets varmebehov så godt som overhovedet muligt. Det er nogle gange sådan, at installatører af varmepumper sælger og monterer en større varmepumpe, end den specifikke bolig og husstand egentlig har brug for. 

Det er (som oftest) ikke for at snyde. Det er som regel af et godt hjerte og for at være sikker på, at varmebehovet dækkes. Men det betyder desværre også, at udgifterne til el og varme bliver højere end nødvendigt. 

Hos Amalo installerer vi kun varmepumper, der passer præcist til den enkelte kundes bolig. Vi stoler så meget på vores egen ekspertise i varmepumper, at vi ikke har behov for at installere pumper, der er større end nødvendigt. 

Og for at du som kunde kan stole på os, giver vi det, vi kalder Amalos varmegaranti. Det er en ret unik garanti, du ikke finder hos andre. Det betyder kort sagt, at vi tager den på vores kappe, hvis det (meget mod forventning) skulle vise sig, at vi ikke har ramt den rette dimensionering fra start. 

Det er en ret dårlig forretning for os, hvis vi skal ud til kunder og lave tingene om for egen regning. Så tag det som et stempel, der garanterer, at du får den rette varmepumpe, hvis du handler hos Amalo. 

Tilbud på en varmepumpe der passer til dit hus og din husstands behov

Vi giver kun tilbud på varmepumper, der passer til kundens specifikke behov og bolig. Derfor har vi brug for din adresse og enkelte oplysninger for at kunne sende dig et specifikt og præcist tilbud på en luft til vand-varmepumpe. 

Tilbuddet er inklusive alt – også installation og montering. Og det fortæller endda også, hvor meget du kan forvente at spare om året på varmeregningen i forhold til din nuværende opvarmningsform. 

Interesseret? Indtast din adresse øverst på siden.

Hos Amalo installerer vi kun varmepumper, der passer præcis til den enkelte kundes behov. Vi stoler så meget på vores egen ekspertise i varmepumper, at vi ikke har behov for at installere pumper, der er større end nødvendigt – og vi giver garanti. Skulle vi (meget mod forventning) installere en varmepumpe, der er for lille til at dække dit behov, så skifter vi den for egen regning; du skal blot betale differencen på de to varmepumper.
 
Vi giver kun tilbud på varmepumper, der passer til kundens specifikke behov og bolig. Derfor har vi brug for din adresse og enkelte oplysninger for at kunne sende dig et specifikt og præcist tilbud på en luft til vand-varmepumpe.  Udfyld formularen på vores hjemmeside, og få et tilbud inden for 24 timer.
 
Man skal ikke bare gå efter at finde den største varmepumpe, hvis man er på jagt efter grøn og billig varme. Det er helt afgørende – både for pumpens levetid og de løbende varme- og eludgifter – at varmepumpens størrelse passer ret præcist til den specifikke bolig.