Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Montering af varmepumpe – kan du gøre det selv?

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Montering af varmepumpe – kan du gøre det selv?

Det korte svar er nej. Både VVS-arbejdet og el-arbejdet ved en luft til vand-varmepumpe skal udføres af en autoriseret installatør.

En luft til vand-varmepumpe er en genial varmekilde, der kan give både billig og grøn opvarmning af boligen og brugsvandet. Det gælder især hos de mange tusinder af danske boligejere, der i dag opvarmer boligen med gas, olie eller andre brændsler (for slet ikke at tale om dem, der opvarmer med elvarme). 

Det er dog en forudsætning, at luft til vand-varmepumpen er både monteret og indstillet korrekt for at give den mest optimale og prisvenlige varme. 

Og det er ikke gør det selv-arbejde – af flere årsager.

Få en professionel til at montere varmepumpen

Først og fremmest er der krav om, at VVS-arbejde og el-arbejde ved installation af en luft til vand-varmepumpe foretages af autoriserede og professionelle installatører. 

Du må ifølge loven ikke selv udføre el-arbejdet af brandsikkerhedsmæssige årsager, og tilslutning og arbejde med brugsvandssystemet skal ligeledes udføres af en autoriseret VVS'er.

Derfor kan det allerbedst betale sig at købe installation af varmepumpen sammen med anskaffelsen af udstyret. 

Hos Amalo tager vi os altid af montering, installation og indstilling af varmepumpen, så du ikke selv skal tænke på noget – og heller ikke kommer til at gøre noget forkert. 

Professionel installatør har forstand på varmepumper

Det er vigtigt, at en luft til vand-varmepumpe placeres det mest hensigtsmæssige sted, og at varmepumpens forskellige tekniske egenskaber indstilles, så det passer perfekt til den specifikke bolig. 

Det giver mest optimal varme og dermed mest varme for pengene.

Alt det, er professionelle installatører – allerhelst godkendte VE-installatører, som du kan finde på Energistyrelsens liste – eksperter i, og de kan give råd, hjælp og vejledning, så du som boligejer får den maksimale glæde af luft til vand-varmepumpen. 

Så selvom du tænker, at du kan spare penge på at stå for dele af installationen selv, er det altså meget ofte en dårlig idé. Det kan endda blive en dårlig forretning for dig selv, da det kan betyde højere løbende udgifter til varme, end du ellers ville have fået med en korrekt opsætning og installation fra starten. 

Få tilbud på luft til vand-varmepumpe

Er du nysgerrig på, hvor meget du kan spare på varmeregningen med en varmepumpe? Få svaret inden for 24 timer ved at indtaste din adresse øverst på siden.

Hos Amalo tager vi os altid af montering, installation og indstilling af varmepumpen, så du ikke selv skal tænke på noget og heller ikke kommer til at gøre noget forkert. Derfor er installationen medregnet i det tilbud, du modtager hos os.
 
Det er vigtigt, at en luft til vand-varmepumpe placeres det mest hensigtsmæssige sted, og at varmepumpens forskellige tekniske egenskaber indstilles, så det passer perfekt til den specifikke bolig. Det giver mest varme for pengene.
 
Der er krav om, at VVS-arbejde og el-arbejde ved installation af en luft til vand-varmepumpe foretages af autoriserede og professionelle installatører.