Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Regler og retningslinjer for solceller på privat ejendom

Skrevet d. 20. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Regler og retningslinjer for solceller på privat ejendom

Solceller er en populær og klimavenlig måde at producere strøm på, og stadig flere boligejere vælger at investere i solceller på deres private ejendomme. Men hvilke regler og retningslinjer skal man egentlig følge, når man installerer solceller på sin bolig?

Her får du en gennemgang af, hvad du skal vide for at være sikker på at følge de korrekte regler og retningslinjer for opsætning af solceller.

Krav, tilladelse og godkendelse af solceller

Før du kan installere solceller på din bolig, er det vigtigt at være opmærksom på, at der kan være krav til tilladelse og godkendelse fra din kommune eller din boligforening.

Hvis du bor i et område med bevaringsværdige bygninger eller en fredet ejendom, kan der være særlige krav til, hvordan solcellerne skal placeres eller udformes. Det er derfor vigtigt at undersøge, hvilke krav der gælder for din ejendom, inden du går i gang med at installere solceller.

Tekniske krav og sikkerhed

Når du installerer solceller på din bolig, er der en række tekniske krav og sikkerhedsforanstaltninger, du skal overholde. Solcellerne skal eksempelvis være godkendt af Sikkerhedsstyrelsen og være monteret korrekt, så der ikke opstår risiko for brand eller personskade.

Det er derfor en god idé at vælge en erfaren og pålidelig installatør, som kan rådgive dig om de tekniske krav og sikkerhedsforanstaltninger, der gælder for din bolig.

Husk! Anmeld dine solceller til elnettet

Når du har installeret solceller på din bolig, skal du anmelde dette til dit elnetværk. Dette gøres typisk via din elleverandør, som sørger for at opdatere din måler til også at registrere den strøm, du selv producerer med solcellerne.

Det er vigtigt at huske på, at du fortsat skal betale for den strøm, du køber fra dit elselskab, men du kan også sælge overskudsstrøm tilbage til elselskabet og på den måde få en lavere elregning.

Forstå regler for solceller til private

Som boligejer kan det være en god investering at installere solceller på din private ejendom. Men det er vigtigt at være opmærksom på de regler og retningslinjer, der gælder for solceller på privat ejendom, så du undgår eventuelle problemer og overholder lovgivningen. Hos Amalo er vi specialister i installation af solceller, og vi kan rådgive dig om alle de tekniske og juridiske krav og retningslinjer, der gælder for netop din bolig. Vi anbefaler altid vores kunder at undersøge kravene i deres kommune og sikre sig, at de har den nødvendige tilladelse og godkendelse, inden de går i gang med at installere solceller.

Solceller kan være en god investering, både økonomisk og miljømæssigt, og med den rette rådgivning kan du være sikker på at få en god og holdbar løsning på din bolig. Hos Amalo tager vi højde for dine behov og din boligs specifikke forhold. Vi har mange års erfaring med installation af solceller på private ejendomme, og vores installatører er alle erfarne og veluddannede inden for området.

Vi mener, at solceller er en vigtig del af den grønne omstilling, og vi arbejder derfor for at udbrede kendskabet til solceller og deres fordele. Vi tror på, at ved at øge opmærksomheden og videndelingen om solceller kan vi alle være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid.

Gå til vores prisberegner her, og få et uforpligtende tilbud på solceller

Solcellerne skal være godkendt af Sikkerhedsstyrelsen og være monteret korrekt, så der ikke opstår risiko for brand eller personskade. Det er vigtigt at vælge en erfaren og pålidelig installatør, som kan rådgive dig om de tekniske krav og sikkerhedsforanstaltninger, der gælder for din bolig.
Hvis du oplever problemer med dine solceller, bør du kontakte din installatør eller elselskabets kundeservice. De kan hjælpe dig med at identificere problemet og foretage eventuelle reparationer eller udskiftninger. Det er også en god idé at have en serviceaftale på dine solceller, så du kan få løbende vedligeholdelse og support.
Du skal anmelde dine solceller til dit elselskab, som sørger for at opdatere din måler til også at registrere den strøm, du selv producerer med solcellerne. Dette kan normalt gøres via dit elselskabs hjemmeside eller ved at kontakte deres kundeservice.