Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Salg af strøm fra solceller: Tjen penge på din overskydende strøm

Skrevet d. 21. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Salg af strøm fra solceller: Tjen penge på din overskydende strøm

Solceller er en populær måde at producere egen, grøn strøm på og samtidig spare penge på elregningen. Det i sig selv er iøjnefaldende fordele, men vidste du, at du også kan sælge overskudsstrømmen fra dine solceller og tjene ekstra penge?

Hvordan fungerer salg af strøm fra solceller?

Når du installerer solceller på dit tag, vil du typisk i perioder producere mere strøm, end du kan bruge i løbet af dagen. Den overskydende strøm kan sælges til elnettet til en højere pris end den pris, du normalt betaler for strøm.

Det betyder, at du kan få en økonomisk gevinst af at have solceller på dit tag eller i din have. Udover at du sparer penge på din egen elregning, tjener du altså også penge ved at sælge overskydende strøm tilbage til elnettet.

Sådan sælger du strømmen fra dine solceller

  1. Vælg en afregningsmodel for dine solceller: timeafregning eller øjebliksafregning.
  2. Find en produktionselleverandør, der vil købe din overskudsstrøm, og lav en aftale.
  3. Ansøg om godkendelse til at sælge overskudsstrømmen fra dine solceller og vælg den ønskede afregningsmodel.
  4. For private solcelleanlæg er det vigtigt at vælge enten timeafregning eller øjebliksafregning for at overholde reglerne for solcelleanlæg.
  5. For erhvervsanlæg er der kun én mulighed for afregning, nemlig timeafregning.
  6. Efter solcelleinstallationen skal du kontakte dit netselskab, elselskab og produktionselleverandør for at sikre korrekt afregning og overholdelse af lovgivningen.

Hvad er fordelene ved at investere i solceller?

Investering i solceller kan have mange fordele for boligejere. Udover at du kan spare penge på din elregning og tjene penge på overskudsstrøm, er solceller også en klimavenlig måde at producere egen strøm på.

Solceller er en vedvarende energikilde og kan producere strøm selv på dage med dårligt vejr. Det giver en bedre samvittighed, da du bidrager til at reducere CO2-udslippet og mindske din afhængighed af fossile brændstoffer.

Hvad skal du være opmærksom på, når du investerer i solceller?

Før du beslutter dig for at investere i solceller, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Det er vigtigt, at du har den rette størrelse solcelleanlæg til dit behov, og at du har de rette tilladelser og godkendelser fra myndighederne.

Du skal tage højde for, at solcelleanlægget skal vedligeholdes og rengøres regelmæssigt. Det kan desuden være en god idé at vælge en professionel solcelle-installatør til at hjælpe med at installere og vedligeholde dit solcelleanlæg.

Få et tilbud på solceller

Salg af strøm fra solceller kan være en fordelagtig investering for boligejere, der ønsker at spare penge på deres elregning og samtidig bidrage til en mere klimavenlig fremtid. Det kan være en god idé at få professionel rådgivning fra en solcelle-installatør, der kan hjælpe dig med at finde den rette størrelse og placering af dit solcelleanlæg.

Som en virksomhed, der har stor erfaring med at installere solcelleanlæg, er vi hos Amalo overbevist om, at solceller er fremtiden for energiproduktion i Danmark. Vi tror på, at vi kan hjælpe vores kunder med at få mest muligt ud af deres solcelleanlæg ved at tilbyde professionel rådgivning og installation.

Hos Amalo kan vi tilbyde vores kunder skræddersyede løsninger, der passer til deres individuelle behov og ønsker, og hvis du vil vide, hvad et solcelleanlæg koster, så kontakt os – eller prøv vores prisberegner her: Få et uforpligtende tilbud på solceller

Hvilke afregningsmodeller er tilladt for private solcelleanlæg?

Timeafregning og øjebliksafregning er de to afregningsmodeller, der er tilladt for private solcelleanlæg ifølge nye regler fra 2022.

Hvordan finder man en produktionselleverandør?

For at finde en produktionselleverandør, der vil købe din overskudsstrøm, kan du kontakte energiselskaber og elhandelsvirksomheder eller bruge onlineplatforme, der matcher solcelleejere og købere. Det kan også være en god idé at indhente tilbud fra flere leverandører.

Kan man sælge overskudsstrøm fra et erhvervssolcelleanlæg?

Ja, man kan sælge overskudsstrøm fra et erhvervssolcelleanlæg. Der er kun én mulighed for afregning, nemlig timeafregning. Erhvervsejere skal også finde en produktionselleverandør for at overholde reglerne for solcelleanlæg.