Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Solceller: Fup og fakta – få styr på mulighederne at udnytte solens energi

Skrevet d. 25. april 2023

af Rasmus Høtoft

Solceller: Fup og fakta – få styr på mulighederne at udnytte solens energi

Solceller er en af de mest bæredygtige og effektive måder at producere strøm på, og interessen for solceller er steget markant i de seneste år. Desværre er der også mange myter og misforståelser om solceller, som kan føre til forvirring og tvivl omkring teknologien. Vi vil derfor komme ind på de mest øjenfaldende fakta om solceller, med tilhørende uddybninger, for at komme disse myter og misforståelser til livs. 

Hurtig fakta om solceller:

  • Solceller omdanner solenergi direkte til elektricitet.
  • Solceller består typisk af siliciumkrystaller eller andre halvledermaterialer.
  • Solceller er ofte monteret på taget af huse eller på solpaneler.
  • Solceller producerer mest strøm, når de er eksponeret for direkte sollys.
  • Solcelleanlæg kan være en effektiv og bæredygtig måde at generere elektricitet på.
  • Solceller kræver regelmæssig vedligeholdelse for at opretholde optimal effektivitet.
  • Solcelleteknologi er blevet mere omkostningseffektiv over tid, og er nu konkurrencedygtig med andre former for elektricitetsproduktion.
  • Solcelleanlæg er ofte koblet til netstrøm for at sikre en stabil og konstant forsyning af elektricitet.

Solceller kan reducere din elregning og øge din boligs værdi

Solceller er en grøn investering, der kan betale sig i det lange løb. Ved at investere i solceller kan du reducere din elregning og spare penge på strøm i mange år fremover. Samtidig med det kan solceller også øge værdien af dit hjem, da solcelleanlægget vil være med til at gøre dit hjem mere energieffektivt og bæredygtigt.

Udover at solceller kan spare dig for penge, så er det også en investering, der gør en positiv forskel for klimaet og miljøet. Ved at bruge solenergi til at producere elektricitet, kan du reducere behovet for fossile brændstoffer, der udleder CO2 og andre skadelige stoffer i atmosfæren.

Solceller kan sælge overskudsstrøm og gøre dig til en grøn energiproducent

Hvis du producerer mere strøm end du bruger, kan du sælge overskudsstrømmen tilbage til elnettet, og derved blive til en grøn energiproducent. Dette kan give dig en ekstra indtægt, samtidig med at du bidrager til en mere bæredygtig energiproduktion i samfundet.

Solceller er en pålidelig og forholdsvis vedligeholdelsesfri teknologi

Solceller er pålidelige og kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør dem til en forholdsvis vedligeholdelsesfri teknologi, der stadig er yderst effektiv og holdbar. Et solcelleanlæg kan nemlig have en levetid på op til 25-30 år, hvor solcellerne ofte har en garanti på mindst 10-15 år. Derudover kræver solceller ingen brændstof eller mekaniske dele, hvilket gør dem mindre sårbare over for fejl.

De mange fordele ved at vælge solceller

Solceller er en effektiv og bæredygtig måde at generere elektricitet på, og teknologien har bevist sit værd over mange år. Ved at investere i solceller kan du reducere din elregning, øge din boligs værdi samt være med til at bidrage til en mere bæredygtig energiproduktion i samfundet.

Hvis du overvejer at investere i solceller, er det vigtigt at undersøge dine muligheder og finde den løsning, der passer bedst til dit hjem og dine behov. Hos Amalo står vi altid klar til at rådgive dig omkring solceller, og hjælpe dig med at finde den bedste løsning til netop dit hjem. Besøg vores hjemmeside på amalo.dk for mere information.

Vil du have et tilbud på solceller fra Amalo? Så gå til vores prisberegner her

Hvor meget plads kræver et solcelleanlæg?

Pladsbehovet for et solcelleanlæg afhænger af flere faktorer, såsom antallet af paneler, størrelsen på panelerne og den ønskede ydelse. Typisk kræver et solcelleanlæg mellem 10-20 kvadratmeter plads på taget eller i haven.

Kan solceller bruges til at opvarme vand?

Solceller kan bruges til at opvarme vand, men det kræver normalt et særligt solvarmesystem. Solvarmesystemet bruger solens varme til at opvarme vandet, som kan bruges til opvarmning af hjemmet eller til varmt brugsvand.

Kan solceller producere strøm om natten?

Solceller kan ikke producere strøm om natten, da der ikke er sollys til at generere elektricitet. Derfor er det vigtigt at have en backup-kilde til elektricitet om natten, som kan være almindelig netstrøm eller et batterisystem.