Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Solceller: Hvad er en inverter, og hvilken model skal du vælge?

Skrevet d. 11. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Solceller: Hvad er en inverter, og hvilken model skal du vælge?

Solceller på dit tag giver dig bæredygtig strøm, der oven i købet er billig. Solceller er en langtidsholdbar teknologi med en levetid på over 25 år, og når du investerer i solceller, får du derfor en solid investering, der øger værdien for dit hus og booster energimærket.

Med andre ord er der rigtig mange fordele ved solceller, og hvis du går og overvejer at investere i solceller, er det rart at vide lidt om teknologien på forhånd. Når du investerer i solceller gennem Amalo, kan du vælge den fulde pakke, der giver dig:

  • solpaneler i verdensklasse
  • den bedste inverter på markedet
  • en fleksibel batteriløsning

Men hvad indebærer de tre ting egentlig? Læs med og bliv klogere.

Derfor får du solpaneler i verdensklasse

Hos Amalo har vores solcelleeksperter udvalgt solpaneler fra Longi Solar til vores kunder, og det er intet mindre end Longi Solars topmodel, der producerer 405 watt. Solpanelerne fra Longi Solar har en ydelsesgaranti på 25 år, og de kommer i et stilrent look med en “all-black” overflade.

Vælger du løsningen med batteri til dine solceller, gør det, at den overskudsstrøm, dine solceller producerer i løbet af dagen, bliver lagret på batteriet. På den måde kan du bruge strømmen fra batteriet, lige når det passer dig. Det batteri, du får, når du køber solpaneler og batteri gennem Amalo er fra Huawei, og det sikrer dig en fleksibel løsning.

Batteriet kan udvides med op til 15 kWh ved at tilføje flere batterimoduler. Det kommer i et tidløst design, der passer ind i alle hjem. Batteriet kan klare at blive afladet helt, uden det tager skade. Og skulle det ske, at du bruger hele batteriets kapacitet, får du automatisk strøm fra det offentlige elnet. 

Hvad er en inverter til solceller?

Foruden solpaneler og batteri får du også en inverter med fra Amalo. Inverteren er en Huawei Sun2000, og den sørger for at fordele strømmen fra dine solceller til din husstand, batteriet og det offentlige elnet.

Huawei Sun2000-inverteren udmærker sig ved at sørge for, at solcelleanlægget har en optimal ydeevne, og du får ti års garanti med. Derudover har du mulighed for selv at justere på fordelingen af strømmen via en app til din smartphone.

Hvordan kommer jeg i gang med at investere i solceller?

Hvis solceller lyder som noget for dig, og du er nysgerrig på, hvad det koster, kan du gå til Amalos prisberegner og få et gratis tilbud. Prisberegneren fungerer ved, at du udfylder din adresse og dernæst svarer på et par enkelte spørgsmål om din ejendom og din situation. Dernæst er det blot at vente, og inden for 24 timer har du modtaget et skræddersyet tilbud.

Ønsker du at takke ja til tilbuddet, skal du blot vælge en installationsdato, og så kommer vi forbi og monterer solceller og inverter samt batteri, hvis du tilvælger det.

En inverters rolle er at fordele strømmen fra solcellerne, så der både går strøm til din husstand, til solcellernes batteri samt til det offentlige elnet.
Et batteri til solceller gør, at du kan bruge den overskudsstrøm dit solcelleanlæg genererer, på tidspunkter af døgnet, hvor solen ikke skinner, og solcellerne dermed ikke producerer strøm.
Prisen på et solcelleanlæg afhænger af hvilken størrelse anlægget har. Et forsigtigt overslag er en pris mellem 60.000 til 70.000 kr., men den endelige pris afhænger af flere faktorer.