Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Solceller med batteri eller ej – hvad skal du vælge?

Skrevet d. 26. juni 2023

af Rasmus Høtoft

Solceller med batteri eller ej – hvad skal du vælge?

En af de bæredygtige teknologier, der er kommet for at blive, er solceller. Solceller udmærker sig ved at kunne generere strøm, når solens stråler rammer solpanelerne. På den måde skabes der jævnstrøm, som via en omformer omdannes til vekselstrøm, som er den strøm, vi bruger i almindelige stikkontakter i vores hjem.

Solceller er en teknologi, der hele tiden bliver videreudviklet, og det betyder, at det nu er muligt at få et batteri til dine solceller, således at den strøm, du ikke når at bruge i løbet af dagen, som dine solceller producerer, kan blive lagret på et batteri.

På den måde kan du gøre brug af strømmen fra dine solceller, lige når det passer dig. Det kan for eksempel være til at lave aftensmad, efter at solen er gået ned. Det er ofte på det tidspunkt, at tarifferne fra det offentlige elnet er høje, og dermed sparer du penge på din elregning ved at bruge strøm fra egne solceller.

Hvilke fordele giver solceller med batteri?

Som tidligere nævnt er fordelen ved et batteri til solceller, at du kan bruge strømmen, som dine solceller genererer, når som helst. Dermed bliver du langt mindre afhængig af det offentlige elnet.

For mange er det en drøm at gå helt off-grid, som det hedder - det vil sige at være selvforsynende med el, vand og varme. Og her kan solceller være et overkommeligt og betydeligt skridt i den retning.

Hos Amalo er det nemt for vores kunder at vælge en pakkeløsning med eller uden batteri til solceller. Hvis du vælger at investere i solceller og batteri, får du en fleksibel batteriløsning. Batteriet, der er fra Huawei, har ti års garanti og kan aflades 100 procent uden at tage skade. Skulle batteriet løbe tør for strøm, får du automatisk strøm fra det offentlige elnet.

Kan solceller med batteri kombineres med varmepumpe?

Hvis du har en luft til vand-varmepumpe, er solceller en særdeles god investering, idet du selv får muligheden for at levere billig og bæredygtig strøm fra solcellerne til din varmepumpe, der som bekendt kører på strøm.

På den måde gør du en ekstra god indsats for miljøet, samtidig med at du sparer penge. Hvis du har en varmepumpe og ønsker solceller til din ejendom, vil det være en god idé også at investere i et batteri til solceller.

Med et batteri til solceller kan du således bruge af strømmen fra solcellerne til din varmepumpe hele døgnet rundt. Med andre ord er det ikke kun om dagen, varmepumpen får gavn af strømmen fra solcellerne, men 24/7.

Er du nysgerrig på, hvad det koster at investere i solceller gennem Amalo, så hop videre til prisberegneren her, indtast din adresse, svar på et par spørgsmål, og afvent et skræddersyet tilbud.

Et hybrid solcelleanlæg er et solcelleanlæg med batteri. Batteriet kan du opbevare i et isoleret skur, en isoleret garage eller i dit bryggers.
En af fordelene ved at have solceller med batteri er, at du hele døgnet kan bruge den strøm, som dine solceller har genereret. På den måde kan du fx lade din elbil om natten med solcellestrøm.
Hvis du allerede har solceller, kan det godt lade sig gøre at koble et batteri på. Det kræver dog, at inverteren er opdateret til at kunne fordele overskudsstrøm til batteriet.