Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Solceller - model: Hvilken type solceller skal du vælge?

Skrevet d. 16. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Solceller - model: Hvilken type solceller skal du vælge?

Solceller er en bæredygtig og billig måde at generere sin egen strøm på. Det er samtidig en måde at blive mere uafhængig af det offentlige elnet, især hvis du vælger at gå med en batteriløsning.

Med et batteri til solceller kan den strøm, som dine solceller når at generere i løbet af dagen, og som du ikke bruger nu og her - kaldet overskudsstrøm - blive lagret på batteriet. Det betyder, at du får mulighed for at kunne bruge strømmen på tidspunkter af døgnet, hvor solen er gået ned. 

Når du investerer i solceller gennem Amalo, får du mulighed for at vælge en løsning med eller uden batteri. Men uanset hvilken løsning du går med, får du de bedste solpaneler til dit tag eller til et stativ på jorden, hvis det er der, du ønsker at placere dit nye solcelleanlæg.


Hvilken model inden for solceller skal jeg gå med?

Hos Amalo har vores solcelleeksperter gennemgået markedet for solpaneler og fundet en topmodel til vores kunder. Det er modellen LR5-54HPB 390-410m fra mærket Longi Solar. Det betyder, at du får den bedste model på markedet med en ydelsesgaranti på 25 år.

Og hvorfor så gå med topmodellen fra Longi Solar? Netop dette solpanel egner sig rigtig godt til det danske klima. Solceller genererer strøm ved, at solens stråler rammer solpanelerne, og derfor producerer solceller mest strøm på dage med høj sol og klar himmel.

Men med solpanelerne, som Amalos eksperter har udvalgt, får du også gavn af dine solceller på overskyede dage og på dage med lav indstråling fra solen. Det skyldes den teknologi, solpanelerne er lavet af, som kaldes for half-cut cells-teknologien.

Hvad koster et solcelleanlæg?

Når du investerer i et solcelleanlæg, får du mange fordele såsom billigere elregning og muligheden for at sælge overskudsstrøm til det offentlige elnet. I og med at solceller har en levetid på over 25 år, gør du også en solid og langtidsholdbar investering.

Prisen på et solcelleanlæg afhænger af flere faktorer. En af dem er, hvor stort solcelleanlægget er. Til en gennemsnitlig husstand på to voksne og to børn vil et solcelleanlæg på 6 kW være tilstrækkeligt for at dække familiens årlige forbrug af el.

Hvis du er nysgerrig på prisen på et solcelleanlæg, kan du gå til Amalos prisberegner. Her skal du indtaste din adresse og svare på et par enkelte spørgsmål om din ejendom, din situation og forbrug. Dernæst modtager du et gratis tilbud fra os. Ønsker du, at vi skal montere anlægget for dig, skal du blot vælge en installationsdato, og så er du snart indehaver af en bæredygtig kilde til strøm til eget forbrug.

Et solcelleanlæg koster noget forskelligt, alt efter størrelsen på anlægget. På Amalos hjemmeside kan du finde en prisberegner og få en pris på, hvad du skal give for at dække din husstands behov.
Solceller er en meget fleksibel teknologi, der kan gøre gavn mange steder. Det gælder både på private hustage, offentlige bygninger, erhverv samt på både, skilte, belysning med mere.
For at få solceller, der egner sig godt til det danske klima, bør du gå efter nogle, der kan producere el på dage, hvor der er lav indstråling fra solen og dage hvor der er overskyet. Det kan den topmodel fra Longi Solar, som Amalo forhandler.