Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Solceller og elbil – er der fordele at hente?

Skrevet d. 25. juni 2023

af Rasmus Høtoft

Solceller og elbil – er der fordele at hente?

Kører du til daglig i elbil, eller har du planer om snart at investere i en elbil, så kan det være en god ide at kombinere det med solceller på taget af din bolig. Det er en meget billig måde at oplade din elbil på, hvis du bruger den strøm, dine solceller producerer.

Solceller fungerer ved, at de genererer strøm, når solens stråler rammer panelerne. Det får elektronerne i materialet til at bevæge sig i én retning, hvilket skaber jævnstrøm. På solcellerne sidder en omformer, der omdanner jævnstrømmen til den strøm, vi bruger i vores stikkontakter - nemlig vekselstrøm.

Solcellernes strøm kan du få glæde af nu og her, men når solen er gået ned, kan solcellerne ikke længere producere strøm. Derfor kan det være smart med et batteri til solcellerne, så den overskudsstrøm, de producerer i løbet af dagen, kan blive gemt på batteriet. 

På den måde kan du bruge strøm fra batteriet, lige når du ønsker - for eksempel til at lade din elbil op om natten.

Hvordan fungerer kombinationen af solceller og elbil?

Det er egentligt meget simpelt med kombinationen mellem solceller og elbil. Når solcellerne producerer strøm ved hjælp af solens stråler, kan den strøm bruges til at oplade din elbil. På den måde kører du på billig, bæredygtig strøm i din miljøvenlige bil.

Med solceller fra Amalo får du de ypperste solpaneler på markedet fra mærket Longi Solar, der har over 20 års erfaring inden for teknologien. Det er solpaneler, der har et flot design med en “all-black”-overflade.

Derudover har de en lang levetid på over 25 år, og du kan derfor få glæde af dine nye solceller i mange, mange år side om side med din elbil. På den måde gør du en langtidsholdbar, solid investering samtidig med, at det gavner miljøet.

Hvor stort et solcelleanlæg bør jeg købe?

Størrelsen på det solcelleanlæg, du skal til at investere i, afhænger af flere ting. Den ene er, hvor mange personer I er i din husstand, og hvor stort et årligt forbrug, I har. 

Derudover bør du se på, hvor meget plads du har til anlægget. Et solcelleanlæg til en gennemsnitlig husstand på to voksne og to børn er på 6 kW, og det fylder mellem 15 og 40 kvadratmeter. Det er med andre ord en plads, der skal være tilgængelig enten på dit tag (der også skal kunne bære vægten) eller på et stativ på jorden.

Dertil kommer, hvor stor en del af husstandens forbrug, du ønsker, der skal dækkes ved hjælp af solcellerne. Ønsker du rådgivning og vejledning inden for dette, kan du tage fat i os hos Amalo. Vores eksperter i solceller er klar til at hjælpe dig videre i processen.

For at finde en størrelse solcelleanlæg der passer til din husstand, skal du både se på husstandens årlige elforbrug og hvor meget af forbruget, du ønsker dækket af strømmen fra solceller. Derudover skal du sikre dig, at du har plads til anlægget på taget eller på din grund.
Når du har en elbil, som du bruger i dagtimerne, og som du ønsker at lade op om natten, så den er klar til næste dag, giver det god mening, at det er strøm fra dine solceller, du bruger til opladningen. Det er både billigt og bæredygtigt.
Hvis du investerer i et batteri til solceller, kan du oplade din elbil om natten. Det kan du gøre ved at vælge den lagrede strøm fra solcellernes batteri, og på den måde lade din elbil med billig strøm.