Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Solceller til hus - hvad er dine muligheder for at udnytte solens energi?

Skrevet d. 14. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Solceller til hus - hvad er dine muligheder for at udnytte solens energi?

Med solceller på huset har du mulighed for at udnytte solens energi til fulde. Solen er en gratis og uendelig ressource, som du kan få gavn af til solceller på dit tag eller solceller på et stativ på din grund. 

Solcellerne virker ved, at de genererer strøm, når solens stråler rammer elektronerne i materialet. Det får dem til at vandre i én retning, hvilket skaber jævnstrøm. Jævnstrøm er dog ikke den type strøm, vi bruger i stikkontakterne i hjemmet, og derfor er det nødvendigt at strømmen bliver lavet om.

Til det formål sidder der en omformer på solcelleanlægget, der er forbundet til solcellerne via et kabel. Omformeren sørger for at omdanne jævnstrøm til vekselstrøm, som du så kan få glæde af til at koge vand, tænde for ovnen, se fjernsyn med mere.

Hvilke regler gælder for solceller til hus?

For at udnytte solens stråler bedst muligt, bør du vælge en god placering af solcellerne, og det er mod syd. Øst og vest kan også gå an, men nord duer ikke. Derudover er det vigtigt med en fornuftig hældning mellem 30 og 45 grader.

Derudover bør du sørge for, at der ikke er træer, buskads eller andet der kommer til at skygge for dine solceller, da selv en smule skygge kan få negativ indflydelse på, hvor meget solcellerne producerer.

Som tommelfingerregel producerer solceller mest strøm, når vi har dage med klart vejr og høj sol. Når du investerer i solceller gennem Amalo, får du solpaneler fra Longi Solar. Vi har fundet deres topmodel, der kan generere strøm selv på dage med lav indstråling fra solen og på dage, hvor der er overskyet. På den måde får du maksimalt udbytte af dit solcelleanlæg.

Hvordan investerer jeg i solceller til mit hus?

Hos Amalo har vi alt, hvad du behøver til dit solcelleanlæg. Vi har udvalgt de bedste dele på markedet, og du får - foruden de førnævnte solpaneler i topklasse - også en inverter, der har til opgave at fordele strømmen fra solcellerne til din husstand og til det offentlige elnet.

Solcellerne producerer nemlig mere strøm, end du kan nå at bruge på én gang, og derfor går overskudsstrømmen til elnettet. Derudover kan du også vælge at investere i et batteri til solceller, som vi også forhandler hos Amalo. 

Med et batteri kan inverteren også sende overskudsstrøm til batteriet, hvilket gør det muligt for dig at bruge af strømmen fra solcellerne på tidspunkter af døgnet, hvor solen er gået ned. Dermed sparer du penge på høje tariffer på det offentlige elnet, samtidig med at du bliver nærmest selvforsynende med bæredygtig og billig strøm.

Hvad er en inverter til solceller?

En inverter sørger for at fordele den strøm, solcellerne producerer, til henholdsvis dit hjem, batteriet til solceller og til det offentlige elnet.

Hvilken type strøm genererer solceller?

Solceller genererer jævnstrøm, men i og med at det er vekselstrøm, vi har brug for i vores stikkontakter i hjemmet, sidder der en omformer på solcellerne, som omdanner jævnstrømmen til vekselstrøm, så vi kan få glæde af det.

Hvordan får jeg solceller til mit hus?

Er du interesseret i at få solceller til dit hus, og ønsker du at vide, hvad det koster? Så tjek Amalos prisberegner, hvor du blot skal indtaste din adresse og svare på et par spørgsmål, hvorefter du modtager et gratis tilbud.