Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Varmepumpe på abonnement: Er det en god idé?

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Varmepumpe på abonnement: Er det en god idé?

Hvis man ikke ønsker – eller har mulighed for – at betale for installation af varmepumpe på én gang, kan man få en varmepumpe på abonnement. Men pas på!

En luft til vand-varmepumpe er en rigtig fornuftig investering, der både er god for husholdningsbudgettet og klimaregnskabet. Det gælder især, hvis du i dag har en "gammeldags" opvarmningsform som eksempelvis olie- eller gasfyr. Eller elvarme for den sags skyld. 

En luft til vand-varmepumpe er en genial konstruktion, der kan udvinde varme fra den udendørs luft. Pumpen kører på el, der i dag fortrinsvis (og i fremtiden fuldstændig) kommer fra vedvarende energikilder som vind og sol. 

En varmepumpe er en god investering

Men en luft til vand-varmepumpe er selvfølgelig ikke gratis. Det varierer fra husstand til husstand, hvad installation af varmepumpe koster, men som tommelfingerregel koster det i omegnen af 110.000-120.000 kr. 

Hvis du ikke ønsker eller har mulighed for at lægge et beløb i den størrelsesorden, kan du få luft til vand-varmepumper på abonnement. 

Men du skal passe på. Der er flere ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil undgå ubehagelige overraskelser. 

Varmepumpe på abonnement – pas på faldgruberne

Det allervigtigste at være opmærksom på, hvis du overvejer en luft til vand-varmepumpe på abonnement, er at have helt styr på, hvad der står med småt i kontrakten. 

Det er meget vigtigt, at du sørger for at læse kontraktens forskellige detaljer grundigt igennem. Indeholder kontrakten ikke allerede konkrete priser på, hvad det vil koste at komme ud af kontrakten før tid, er det rigtig fornuftigt at bede om at få det skrevet ind i kontrakten.

Så er du sikker på, hvad du kan forvente, hvis du for eksempel er tvunget til at sælge din bolig og flytte midt i abonnementsperioden.

Bolius har desuden samlet en række gode råd om varmepumpeabonnement.

Varmepumpe på abonnement eller installering af din egen varmepumpe?

Hvis du får en varmepumpe på abonnement, betaler du et engangsbeløb for oprettelse, et månedligt abonnement og for dit forbrug.

Det kan være det rette valg for udvalgte boligejere. Men det månedlige abonnement gør selvfølgelig også, at den månedlige forbrugsbesparelse bliver mindre, end hvis du får installeret din egen luft til vand-varmepumpe, der i mange tilfælde kan betyde, at du kan halvere varmeregningen. 

Det bedste du kan gøre, er at indhente et tilbud på installation af en varmepumpe for at se, hvad det koster dig, og hvor meget du kan forvente at spare i forhold til dit nuværende varmeforbrug. Du kan ligeledes beregne udgiften til at finansiere din løsning og lægge den oveni, så du ikke behøver at hive pengene ud af budgettet. Det kan ofte godt svare sig at betale lidt for finansieringen frem for at vente med at købe, da besparelsen på varmen overstiger udgiften til finansieringen.

Tilbud på installation af luft til vand-varmepumpe

Få tilbud på en luft til vand-varmepumpe fra Amalo inkl. installation og alt, hvad der ellers hører til. Svar på enkelte spørgsmål – men start med at indtaste din adresse øverst på siden her.

Abonnement på varmepumpe – hvad skal jeg tjekke?

Det er meget vigtigt, at du sørger for at læse kontraktens forskellige detaljer grundigt igennem. Indeholder kontrakten ikke allerede konkrete priser på, hvad det vil koste at komme ud af kontrakten før tid, er det rigtig fornuftigt at bede om at få det skrevet ind i kontrakten.
 
Det månedlige abonnement gør selvfølgelig, at den månedlige forbrugsbesparelse bliver mindre, end hvis du får installeret din egen luft til vand-varmepumpe, der i mange tilfælde betyder, at du kan halvere varmeregningen. Men hvis et abonnement er den eneste mulighed, kan det sagtens være en god idé – husk dog at læse betingelserne grundigt, inden du underskriver en abonnementsaftale.
 
Det bedste, du kan gøre, er at indhente et tilbud på installation af en varmepumpe for at se, hvad det koster dig, og hvor meget du kan forvente at spare i forhold til dit nuværende varmeforbrug.