Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Varmepumpeservice: Kræver en varmepumpe vedligeholdelse?

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Varmepumpeservice: Kræver en varmepumpe vedligeholdelse?

Der er krav om ét årligt serviceeftersyn på en luft til vand-varmepumpe. Derudover kræver en varmepumpe ikke ret meget vedligehold.

Som udgangspunkt er en luft til vand-varmepumpe en stort set vedligeholdelsesfri varmekilde. Især hvis du som boligejer køber et serviceabonnement – det kan du læse mere om længere nede i dette indlæg.

Der er dog én ting, man skal være opmærksom på. Nemlig at det er et lovkrav, at en luft til vand-varmepumpe efterses af en autoriseret installatør én gang om året. 

Lovpligtigt serviceeftersyn en gang om året

Det er bestemt i lovgivningen, at en luft til vand-varmepumpe skal efterses af en professionel og autoriseret installatør én gang om året. 

Den overvejende grund til, at det er et krav, skyldes det kølemiddel, der er i pumpen, og som er afgørende for, at pumpen kan fragte varmen, der er udvundet fra udendørsluften, videre ind til boligen som varme. 

(OBS: kravet om serviceeftersyn årligt gælder kun varmepumper, der indeholder mere end 1 kg kølemiddel. Det gør næsten alle luft til vand-varmepumper, men det gør luft til luft-varmepumper til gengæld typisk ikke)

Ud over selve serviceeftersynet er det også et krav, at besøgsrapporten fra serviceeftersynet opbevares i intet mindre end 10 år – i fald der skulle være behov for at tjekke op på tidligere inspektioner.

Serviceabonnement – så slipper du for besværet

Ud over at følge loven – som de fleste jo trods alt har et ønske om – giver det også fra et driftsmæssigt og økonomisk perspektiv mening at give varmepumpen et årligt eftersyn.

Ved eftersynet kontrolleres alle dele, ligesom udedelen, filtre, mm. renses og efterses. Det gør, at varmepumpen kører optimalt og dermed giver dig mest varme og effekt for pengene. 

Amalo tilbyder alle kunder et serviceabonnement. Vi har forskellige pakker alt efter, hvor meget man selv ønsker at stå for, eller om man ønsker at have Amalo til at klare alt, så man er fri for at tænke på det og kan koncentrere sig om andre og, indrømmet, mere spændende ting :-)

Alle serviceabonnementer indeholder selvfølgelig det lovpligtige årlige serviceeftersyn. Derudover indeholder vores servicetilbud også det, vi kalder Amalo Serviceplatform. Det gør, at vi kan holde øje med varmepumpens drift, eventuelle fejlmeldinger og muligheder for driftsoptimeringer. 

Tjek vores forskellige serviceabonnementer ud, og læs om vores varmegaranti her.

Har du ikke anskaffet dig en varmepumpe endnu, men er interesseret i at se, hvor meget du kan spare på varmeregningen, kan vi lynhurtigt sende dig et tilbud. 

Start med at indtaste din adresse i formularen øverst på siden her.

Det er bestemt i lovgivningen, at en luft til vand-varmepumpe skal efterses af en professionel og autoriseret installatør én gang om året. Det skyldes det kølemiddel, der er i pumpen, som kan være miljøskadeligt, hvis det slipper ud.
 
Som udgangspunkt er en luft til vand-varmepumpe en stort set vedligeholdelsesfri varmekilde. Især hvis du som boligejer køber et serviceabonnement.
 
Ved eftersynet kontrolleres alle dele, ligesom udedelen, filtre, mm. renses og efterses. Det gør, at varmepumpen kører optimalt og dermed giver dig mest varme og effekt for pengene.