Hvordan indberetter jeg håndværkerfradraget?

Du kan indberette 25.000 kr. pr. voksne person i husstanden for installationsarbejdet. Hver person vil få ca. 6.500 kr. (26%) i hånden over skatten.

For at indberette håndværkerfradraget skal du gøre følgende:

  1. Gå ind på Skats side vedrørende håndværkerfradrag – log ind med dit NemID.
  2. Ret forskudsopgørelse.
  3. Følg og udfyld guiden.

Husk!

  • Alle de fradragsberettigede i husstanden skal gennem denne proces.
  • Summen af den samlede indberetning må ikke overstige de samlede installationsomkostninger. Man må derfor kun indberette håndværkerfradrag, for max. 2 voksne personer i husstanden for en Amalo-installation.

1. Gå ind på Skats hjemmeside

For at starte indberetningen skal du gå ind på Skats side vedrørende håndværkerfradrag, trykke på knappen “Indberet håndværkerfradrag” og logge ind med dit NemID.

2. Ret forskudsopgørelse

Når du er logget ind, vælger du “Ret forskudsopgørelse”, hvis installationen har fundet sted i indeværende år. Hvis du indberetter for en installation, der fandt sted året før, skal du vælge årsopgørelsen.

Scroll ned til fanen med håndværkerfradraget, og tryk på lommeregner-symbolet.

hjælpeberegner

3. Følg og udfyld guiden

Når du har klikket på lommeregneren, skal du først vælge din boligtype. I de fleste tilfælde vil det være en helårsbolig, men hvis installationen har fundet sted i et sommerhus, skal du vælge Fritidsbolig.helårsbolig

Derefter skal du vælge, hvilken type arbejde der er blevet udført. Her vælger du “Energibesparelser”.energibesparelser

Ved næste fane skal du indtaste Amalos CVR-nummer: 40891994.

cvr

Til sidst skal du udfylde datoen, hvor du betalte for din Amalo-installation, og indtast max. 20.000 kr. uden moms. Så får du fradrag for 25.000 kr. af arbejdslønnen. Hvis der er en anden voksen i husstanden, skal den person gøre det samme.arbejdsløn_dato

Bemærk!

  • Selvom du indberetter fradraget uden moms, får du fradraget inklusiv moms.
  • Der skal indberettes 25.000 kr. pr. person (max. 2 personer), hvis det fulde håndværkerfradrag skal benyttes i husstanden.
  • Fradraget er vedtaget på finansloven 2021, men den er endnu ikke underskrevet. Derfor vil der stå, at dit fradrag er på 12.800 kr. - ikke 25.000 kr. - når du indberetter, indtil finansloven er underskrevet. Når finansloven officielt træder i kraft, skulle dit fradrag automatisk ændres til 25.000 kr.

Indberetningen er dermed afsluttet, og vil fremgå af din forskudsopgørelse (eller årsopgørelse).