Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

De bedste tips til at sænke din varmeregning

Skrevet d. 24. februar 2022

af Lasse Damgaard

De bedste tips til at sænke din varmeregning

Energipriserne er på himmelflugt i disse tider. Hvad kan du selv gøre for at sænke varmeregningen? Få vores bedste tips og råd her. 

Mens priserne på især gas – men også el og andre energiformer – stiger kraftigt i disse tider, spørger mange boligejere sig selv, om man kan gøre noget for at holde varmeregningen i skak, så husholdningsbudgettet ikke belastes uforholdsmæssigt meget af de mulige ekstraomkostninger.

Det positive er, at du som boligejer rent faktisk kan gøre noget selv. Få de gode råd her.

Et tæt hus holder bedre på varmen 

Det giver lidt sig selv. Hvis huset er utæt, siver varmen hurtigere ud, uanset hvordan varmen produceres eller fordeles i huset. 

Derfor er det oplagt at sikre sig, at huset er så tæt som muligt, så man ikke fyrer unødigt for gråspurvene. Det kan for eksempel være ved at tætne fuger omkring døre og vinduer eller lignende forbedringer, der gør, at huset kan holde på varmen i længere tid. 

Hvis vinduer og døre er af ældre dato, kan det også give mening helt at skifte til nye energirigtige vinduer og døre, der kan højne boligens energimærke. 

Tjek husets isolering

Ligesom husets tæthed er vigtig, er husets isoleringsstand også afgørende for evnen til at holde på varmen – og i øvrigt også for at holde på "kulden" i de varme sommermåneder. 

Husets klimaskærm – murværk, vægge, tag, kviste og karnapper – skal være isoleret godt og allerhelst i overensstemmelse med anbefalingerne i byggereglementet (alt efter opførelses-/renoveringstidspunkt).

Man kan altså dermed med fordel efterisolere lofter (også loft til kip), skunke, hulmure, gulve mod og i kældre (eller krybekældre).

Der kan også være god ræson i at tjekke varmerør og vandrør. Der er i nogle tilfælde penge at spare ved at isolere eller efterisolere varmerør – fx i kældre.

Udskift varmeanlægget

Tæthed og isolering er som udgangspunkt lappeløsninger, når det kommer til at sænke varmeregningen. Det bedste, man kan gøre, er at opvarme boligen med en energirigtig og udgiftsvenlig varmekilde. Det kan være fjernvarme, hvis det er muligt. Men for rigtig mange vil det rette valg være en luft til vand-varmepumpe, der kan barbere betragtelige bidder af varmeregningen.

Det gælder særligt de boligejere, der i dag varmer boligen op med hjælp fra et oliefyr, gasfyr eller med elvarme. Mange vil opleve at kunne spare halvdelen af varmeudgifterne. Hvert eneste år. 

Vil du have et tilbud på et varmepumpe? Udfyld formularen øverst på siden, så får du skræddersyet tilbud sendt på mail inden for et døgn.

Er der små ting at overveje, når man snakker om isolering af boligen?

Der kan være god ræson i at tjekke varmerør og vandrør. Der er i nogle tilfælde penge at spare ved at isolere eller efterisolere varmerør, fx i kældre.
 
Det bedste, man kan gøre, er at opvarme boligen med en energirigtig og udgiftsvenlig varmekilde. For rigtig mange vil det rette valg være en luft til vand-varmepumpe, der kan barbere betragtelige bidder af varmeregningen.
 
Hvis vinduer og døre er af ældre dato, kan det give mening helt at skifte til nye, energirigtige vinduer og døre, der kan højne boligens energimærke og gøre huset markant tættere.