Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Luft til vand varmepumpe – 300 m2 etplansvilla

Skrevet d. 17. februar 2023

af Lasse Damgaard

Luft til vand varmepumpe – 300 m2 etplansvilla

Da oliefyret røg ud til fordel for en luft til vand-varmepumpe, mærkede Duane Hartel en kæmpe forskel i hans hjem i Tranekær på Langeland. En forskel der var mærkbar på både pengepung, varmen og lydniveauet fra varmekilden.

Varmeregningen plejede at være høj i det 300 kvadratmeter store hus fra år 1800, som Duane Hartel bor i med sin familie. Med et brummende oliefyr plus brænde lød varmeregningen på 65.000 kr. om året, og det agtede Duane Hartel at lave om på.

"Grunden til at vi skiftede fra oliefyr til varmepumpe var, at vi havde et alt for stort forbrug og store udgifter til olie," siger han.

Det var ikke blot et ønske om at nedbringe beløbet på varmeregningen, der fik ham til at se mod alternativer til oliefyret. Det var også målet om at komme væk fra fossile brændstoffer. Efter en del research stod valget klart: en luft til vand-varmepumpe skulle blive den nye varmekilde i boligen.

"Vi valgte varmepumpe-løsningen med en varmepumpe og en gennemstrømningsvandvarmer, fordi vi kunne se, at den besparelse, vi fik ud af det, var størst i forhold til de muligheder, der var," siger Duane Hartel.

I hjemmet i Tranekær på Langeland kan de nu se frem til en varmeregning, der årligt er 25.000 kr. lavere, end da oliefyret kørte. Og med den store besparelse regner Duane Hartel med, at investeringen er tjent hjem allerede inden for tre til fire år.

Oplever en anden varme med en luft til vand varmepumpe i det 300 m2 store hus

Det er en 16 kW luft til vand-varmepumpe, Duane Hartel har fået installeret i sin bolig, og varmen strømmer rundt om i boligens rum via radiatorer. Og en af de andre mærkbare fordele, varmepumpen har givet i hjemmet i Tranekær, er netop varmen. En varme der mærkes på en anden måde end tidligere.

"Fra det øjeblik at det blev tændt, kunne vi tydeligt mærke forskel. Det giver en helt anden varme - en meget bedre varme," siger Duane Hartel.

I huset på øen i det sydfynske øhav har familien plads til dem selv i en privat del af boligen, mens der i en anden del er gjort plads til meditationsretreats. Og her er forskellen mellem det gamle oliefyr og den nye luft til vand-varmepumpe også til at mærke, forklarer Duane Hartel.

"I forhold til det gamle oliefyr så har vi fået ro. Når vi kører de her meditationsretreats, så giver det ikke rigtig nogen mening at have et oliefyr, der står og larmer hele tiden. Vi havde en forventning om, at varmepumpen ville stå og larme, men det er slet ikke sådan. Jeg kan slet ikke høre det," siger han.

Hvor meget kan du spare på din varmeregning?

Med den store forskel et skift fra oliefyr til varmepumpe har betydet for Duane Hartel, er han ikke i tvivl: Han vil klart anbefale en luft til vand-varmepumpe til andre.

"Vi har fået det virkelig varmt i huset her til nogle helt andre penge," siger han.

Er du nysgerrig på, hvor mange penge du kan spare på varmeregningen ved at udskifte din nuværende varmekilde til en luft til vand-varmepumpe? Så hop ind på forsiden af amalo.dk og indtast din adresse, og i løbet af kort tid har du besparelsen sort på hvidt.

LÆS OGSÅ: Tjek om din bolig er egnet til en luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe er en varmepumpe, der både leverer varme i dine radiatorer eller som gulvvarme samt varmt brugsvand til vandhaner og brusebadet.
En luft til vand-varmepumpe passer i princippet til hvilken som helst type bolig. Både den store murermestervilla samt sommerhuset i træ.
En luft til vand-varmepumpe er et rigtig godt valg af varmekilde, både hvad angår en lavere varmeregning samt den forskel, det gør for miljøet, at du udskifter gas- eller oliefyret med en bæredygtig varmekilde.