Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Ny luft til vand-varmepumpe: Hvor stor bliver din besparelse?

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Ny luft til vand-varmepumpe: Hvor stor bliver din besparelse?

Det er forskelligt fra bolig til bolig, hvor meget man kan spare med en varmepumpe. Men en halvering af varmeregningen er slet ikke usandsynlig.

Afhængigt af prisen på dit nuværende brændsel og alderen på dit fyr kan du spare betragtelige summer på at skifte varmekilde til en bæredygtig og moderne luft til vand-varmepumpe.

Flere vil opleve, at et skifte fra for eksempel oliefyr eller gasfyr til varmepumpe kan betyde en konkret besparelse hvert år på omkring 50 eller 60 procent. 

Har du elvarme i dag, kan besparelsen endda være endnu større. Helt op imod 70 procent af den varmeregning, du er vant til at betale.

En luft til vand-varmepumpe giver effektiv og billig varme

En luft til vand-varmepumpe er altså din garant for lave varmeudgifter. Hvis du eksempelvis bor i et almindeligt parcelhus på 130 kvadratmeter, der bruger rundt regnet 2.400 liter olie om året til et oliefyr, kan du – ifølge Energistyrelsen – spare omkring 18.000 kr. om året ved at skifte til varmepumpe.

Så er det ikke svært at regne ud, at varmepumpen hurtig har tjent sig ind igen. 

Varmepumpen kører som bekendt på strøm. Så du skal selvfølgelig også have med i beregningen, at du vil opleve en større elregning ved at installere en varmepumpe. Men den samlede besparelse på dit forbrug af el og varme tilsammen vil blive lavere.

Det er der hovedsageligt to grunde til: elvarmeafgiften og varmepumpens effektivitet, som du kan læse mere om ved at trykke på de respektive links. 

Kort sagt giver elvarmeafgiften – eller den reducerede elafgift som den også kaldes – en meget lav elpris på forbrug ud over 4.000 kW om året, mens varmepumpens effektivitet (den kan lave meget varme for relativt lidt strøm) gør, at dine samlede omkostninger bliver meget lavere end ved for eksempel gas- eller oliefyr.

Ovenstående beregninger er fra februar 2022. Vær opmærksom på, at priser og forhold ændrer sig løbende, så denne artikel baserer sig på et øjebliksbillede. 
 
 

Få tilbud og få præcist svar på, hvor meget du kan spare med en varmepumpe

Ovenstående er generelle betragtninger. Som vi skriver, er der en række konkrete faktorer og forhold ved din bolig og nuværende opvarmningsform, der er afgørende for, hvor meget du kan spare på den årlige varmeudgift ved at skifte til varmepumpe.

Du kan dog ret hurtigt få det helt konkrete og præcise svar. Det eneste, du skal gøre, er at løbe igennem vores tilbudsberegner. Der spørger vi nemlig efterfølgende ind til dit varmeforbrug og alderen på dit fyr. Du skal svare på enkelte spørgsmål, så vi har det bedste fundament at udregne din besparelse på.

Vi regner samtidig ud, hvor lang tid det vil tage at tilbagebetale fyret, og hvad det skal koste at få installeret en varmepumpe fra Amalo.

Start med at indtaste din adresse øverst på siden.

Flere vil opleve, at et skifte fra for eksempel oliefyr eller gasfyr til varmepumpe kan betyde en konkret besparelse hvert år på omkring 50 eller 60 procent. Har du elvarme i dag, kan besparelsen endda være endnu større – helt op imod 70 procent af den varmeregning, du er vant til at betale.
 
Der er en række konkrete faktorer og forhold ved din bolig og nuværende opvarmningsform, der er afgørende for, hvor meget du kan spare på den årlige varmeudgift. På Amalos hjemmeside kan du ved hjælp af vores tilbudsberegner få et meget præcist estimat.
 
Jo. Varmepumpen kører som bekendt på strøm. Så man skal selvfølgelig også have med i beregningen, at man vil opleve en større elregning ved at installere en varmepumpe. Men den samlede besparelse på dit forbrug af el og varme tilsammen vil blive lavere.