Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Service – varmepumpe: Derfor er det årlige eftersyn lovpligtigt

Skrevet d. 12. februar 2023

af Rasmus Høtoft

Service – varmepumpe: Derfor er det årlige eftersyn lovpligtigt

Det er selve kølemidlet i varmepumpen, der gør serviceeftersynet lovpligtigt. Kølemidlet kan være miljøskadeligt, og derfor skal pumpen efterses hvert år.

I Danmark er det et lovkrav, at alle varmepumper, som indeholder mindst 1 kg kølemiddel, skal undergå et serviceeftersyn minimum én gang om året.

De fleste luft til vand-varmepumper indeholder mere end 1 kg kølemiddel, og derfor skal også Amalos kunder sikre, at deres varmepumpe efterses hvert år. Man er endda forpligtet til at opbevare rapporten fra serviceeftersynet i mindst 10 år (!) som dokumentation for, at eftersynene – og dermed loven – er blevet overholdt.

Men. Selvom det kan være en smule omstændeligt at få udført service på varmepumpen hvert eneste år, er det faktisk en rigtig god idé, der potentielt også kan være en god økonomisk forretning.

Økonomisk fornuftigt at få tjekket varmepumpen

Med et årligt eftersyn af varmepumpen kan du være sikker på, at den kører, som den skal, og at den er indstillet og tunet til at levere mest muligt effekt for mindst muligt elforbrug.

Jo bedre ydeevne din varmepumpe har, jo lavere bliver din elregning naturligvis også.

Derudover vil det årlige tjek også gøre, at du kan sove tryggere om natten i vished om, at eventuelle skader eller lignende bliver opdaget i tide.

Ligesom service på bilen kan sikre, at der ikke sker skader, der udvikler sig og bliver endnu dyrere, kan et tjek af varmepumpen skabe klarhed over, om alt er, som det skal være. Så får du ingen pludselige ubehagelige overraskelser og vil ikke opleve skader, der udvikler sig over tid og bliver endnu dyrere at få lavet.

Serviceaftaler – Amalo tager sig af det hele

Hos Amalo tilbyder vi en række forskellige serviceaftaler, som passer til netop dit temperament og dine ønsker. Vi kan både tilbyde serviceaftaler til gør-det-selv-typerne, der er næsten selvkørende varmepumpeejere og til de kunder, der gerne vil have, at Amalo tager sig af det hele – og faktisk også til dem midt i mellem.

Du kan få et overblik over de forskellige muligheder for serviceaftaler, og hvad de enkelte tilbud indeholder, her.

Eftersyn skal udføres af tekniker

Selvom du har evnerne, må du ikke selv foretage det obligatoriske og lovpligtige serviceeftersyn af varmepumpen hjemme hos dig selv. Det skal ifølge reglerne udføres af en autoriseret og professionel tekniker.

Det er dig som ejer, der har ansvaret for, at serviceeftersynet sker hvert år. Men med Amalos serviceaftale sikrer vi naturligvis, at eftersynet udføres rettidigt, så du er fri for at tænke på det.

Du kan altid indtaste din adresse her og få et tilbud på en varmepumpe: