Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Skift fra elvarme til luft til vand- varmepumpe og spar penge

Skrevet d. 25. februar 2022

af Lasse Damgaard

Skift fra elvarme til luft til vand- varmepumpe og spar penge

Hvis du i dag har elvarme, kan du spare mange tusinde kroner hvert eneste år ved at skifte elvarmen ud med en luft til vand-varmepumpe.

Elvarme. De fleste boligejere ved, at det kan være en rigtig dyr fornøjelse. Og det er da også rigtigt. Men der er håb forude. Hvis du i dag har elvarme, som du udskifter, og i stedet installerer en luft til vand-varmepumpe, kan du faktisk barbere op mod 70 procent af varmeregningen. 

70 procent! Det giver sig selv, at luft til vand-varmepumpen i så fald ret hurtigt har tjent sig selv hjem igen. Det er det, der kaldes tilbagebetalingstid. 

Når den er nået – altså når investeringen har tjent sig selv hjem i forbrugsbesparelse – er der tale om ren besparelse år efter år derfra. 

Elvarme – hvad er det, og hvorfor er det dyrt?

De fleste tænker på elradiatorer i sommerhuse, når talen falder på elvarme. Det dækker dog også andre varmeformer som eksempelvis varmeblæsere. Fælles for elvarme er dog, at det er en meget dyr opvarmningsform. Ja, faktisk den dyreste, der findes. 

Samtidig er det også en af de varmeformer, der giver den største CO2-udledning og dermed er til størst skade for miljøet og klimaet.

Energistyrelsen har lavet en række priseksempler på, hvad elvarme koster dig som boligejer. Hvis man kigger på den årlige udgift til varme og drift af anlægget i et typisk hus på 140 kvadratmeter, vil opvarmning med elvarme koste mere end 27.000 kr. om året, mens en varmepumpe vil betyde en varmeregning lige omkring 11.500 kr. årligt.  

Luft til vand-varmepumpe giver dig billig varme

En luft til vand varmepumpe udnytter al varmeenergien i luften og kan levere varme til din bolig hele året, også selvom det er vinter og koldt udenfor.

Varmepumpen er meget omkostningseffektiv og kan lave rigtig meget varme ud af den strøm, der forbruges. Faktisk kan varmepumpen lave 3,5-5 kWh varme ud af hver kWh el, den bruger.

Det betyder, at varmepumpen kun skal bruge i omegnen af 3.620-5.170 kWh elektricitet på at levere rundt regnet 18.100 kWh varme.

Ovenstående beregninger er fra februar 2022. Vær opmærksom på, at priser og forhold ændrer sig løbende, så denne artikel baserer sig på et øjebliksbillede. 
 
 

Få tilbud på billig og effektiv luft til vand-varmepumpe

Overvejer du at skifte elvarmen ud med en eldrevet luft til vand-varmepumpe, der kan give dig billig, komfortabel og grøn varme i hele huset – og vandhanerne – kan du med fordel taste din adresse ind i vores formular øverst på siden. 

Det er vores tilbudsberegner, der på baggrund af få oplysninger fra dig, udregner et estimat over, hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe, og hvad installation og montering af varmepumpen hjemme hos dig koster. 

Dermed får du også en tilbagebetalingstid og kan på den baggrund tage stilling til, om det er nu, du skal skifte fra elvarme – eller olie- eller gasfyr, hvis du har det – til varmepumpe.

Det er helt uforpligtende at modtage et tilbud.

Hvad er elvarme?

De fleste tænker på elradiatorer i sommerhuse, når talen falder på elvarme. Det dækker dog også andre varmeformer som eksempelvis varmeblæsere. Fælles for elvarme er dog, at det er en meget dyr opvarmningsform. Faktisk den dyreste der findes. 
 
Hvis du i dag har elvarme, som du udskifter, og i stedet installerer en luft til vand-varmepumpe, kan du faktisk barbere op mod 70 procent af varmeregningen. 
 
Varmepumpen er meget omkostningseffektiv og kan lave rigtig meget varme ud af den strøm, der forbruges. Faktisk kan varmepumpen lave 3,5-5 kWh varme ud af hver kWh el, den bruger.