Se hvad du kan spare ved at skifte til en varmepumpe

5 stjerner på Trustpilot
5 stjerner på Facebook
BLOG

Giver det mening at få solceller i kolonihaven?

Skrevet d. 18. maj 2023

af Rasmus Høtoft

Giver det mening at få solceller i kolonihaven?

Solceller er en teknologi, der kan bruges mange steder. De er fleksible, og kan bøjes let og er derfor ikke afhængige af en plan overflade. Vi ser efterhånden solceller mere og mere i bybilledet på offentlige bygninger og facader, men også på både og skibe, som er et et sted, hvor det også giver rigtig god mening med solceller.

Derudover har solceller længe været en populær investering til husets tag. Solceller øger værdien af dit hus, samtidig med at energimærket får en bonus. Desuden giver det en billigere elregning og muligheden for at sælge overskudsstrøm til det offentlige elnet.

Et andet sted, hvor det er oplagt med solceller, er i en kolonihave. Det er ikke alle kolonihaveejere forundt at have el til huset, og her kan solceller være den nemme og bæredygtige kilde til el, som mange kan få gavn af.

Hvad er fordelen ved solceller i en kolonihave?

Hvis du er kolonihaveejer, har du garanteret lange dage i din kolonihave på den varmeste tid af året, og her kunne det måske være rart med strøm til at oplade mobilen, koge vand, tænde for en ventilator, lidt elektrisk lys eller lignende. 

Med solceller bliver du selvforsynende med strøm til din kolonihave, og da det tilmed er en bæredygtig løsning, behøver du ikke bekymre dig om udledning af CO2. Solcelleanlæg fås i mange størrelser, og de helt små egner sig godt til en klassisk dansk kolonihave, hvor forbruget er sæsonbetonet.

Når solcellerne rammes af solens stråler, genererer de strøm. Det betyder omvendt, at solcellerne ikke genererer strøm om natten, men hvis du typisk opholder dig i din kolonihave om dagen, spiller det ingen rolle for dig og dit behov.

Gå til vores prisberegner her, og få et uforpligtende tilbud på solceller

Hvad er fordelene ved solceller generelt?

Der er mange fordele ved at have solceller, og udover at det er en miljøvenlig kilde til strøm, giver det også en billigere elregning, samtidig med at det er muligt at sælge overskudsstrøm til det offentlige elnet.

Derudover kan solceller være en kæmpe fordel, hvis du for eksempel har en elbil. På den måde kan du oplade din elbil med billig, grøn strøm fra dit eget tag eller baghave, alt efter hvor dit solcelleanlæg er placeret.

Dertil kommer, at solceller er en støjsvag teknologi, der nærmest ikke kræver noget vedligehold. Samtidig kan du få glæde af solcellerne i mange, mange år, da de har en levetid på over 25 år. Det vil dermed være noget, der kan øge værdien af dit kolonihavehus nu og her, men også på den lange bane, hvis du investerer i solceller.

Solceller i din kolonihave gør, at du kan bruge strøm, mens du opholder dig i din kolonihave. Dermed får du endnu mere glæde af den lille have.
Solceller er en fleksibel teknologi, der kan bruges mange steder såsom på hustage, facader, men også på både og på mindre genstande som powerbanks.
Når det kommer til størrelse på det solcelleanlæg, der passer til dit behov, skal du blandt andet se på, hvor meget plads du har på dit tag eller på grunden. Dertil skal du kende dit årlige forbrug af el.